Τι προσφέρει το Kinesio Tape;

Τι προσφέρει το Kinesio Tape; Η κινησιοταινία, είναι μια τεχνική αποκατάστασης πολλών δεκαετιών που χρησιμοποιείται από φυσιοθεραπευτές, χειροπράκτες, προσωπικούς προπονητές, αθλητικούς προπονητές και άλλους επαγγελματίες υγείας για την προώθηση της θεραπείας. Μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες στην αγορά είναι η Kinesio Tape (κινησιοταινία). Μια βαμβακερή ταινία που τεντώνεται με το σώμα σας. Είναι αναπνεύσιμο, αδιάβροχο και διαρκεί στο δέρμα σας για τρεις έως πέντε ημέρες – ακόμα και όταν κάνετε ντους ή χρησιμοποιείτε πάγο για κάποιο τραυματισμό, ενώ μπορείτε συμμετέχετε και σε τακτικές δραστηριότητες.

Πως λειτουργεί η ταινία κινησιολογίας;

Η κινησιοταινία υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος ανασηκώνοντας μικροσκοπικά στρώματα του δέρματος. Αυτή η μικρή ανύψωση σταθεροποιεί τους μύες και τους ιστούς, βοηθά το λεμφικό σας σύστημα να αποστραγγίσει το υπερβολικό υγρό και να μειώσει το πρήξιμο. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή αθλητική ταινία, δεν περιορίζει την κινητικότητα. Ανάλογα με τον τρόπο που εφαρμόζεται η κινησιοταινία, μπορεί ακόμη να βελτιωθεί και το εύρος της κίνησής σας. Η κινησιοταινία χρησιμεύει κυρίως για την «αφύπνιση» των μυών. Είναι γεγονός, πώς πολλοί αθλητές βασίζονται στην κινησιοταινία για να υποστηρίξουν τους τραυματισμένους μύες και να προστατεύσουν τις αρθρώσεις.

Τι προσφέρει το Kinesio Tape; Βρείτε όλα μας τα προϊόντα!

+
13.00
+
+
10.00
+
12.00
+
30.00
+
20.00

Τι προσφέρει το Kinesio Tape; | Που χρησιμεύει;

Η ταινία κινησιολογίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για οποιαδήποτε πάθηση, από πονοκεφάλους έως πόνους στη μέση. Οι περισσότεροι άνθρωποι, χρησιμοποιούν την κινησιοταινία για να μειώσουν τον πόνο και να βελτιώσουν την απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, μια ταινία κινησιολογίας προσφέρει στοχευμένη αντιμετώπιση των οιδημάτων και εφαρμογή σε σημεία που δεν μπορούν να τοποθετηθούν τα συμβατικά ορθοπεδικά βοηθήματα (περιοχή πλάτης , ώμου, αυχένα). Το σχήμα, η κατεύθυνση και το μέγεθος του τεντώματος που τοποθετείται στην ταινία, μαζί με τη διάρκεια του χρόνου που παραμένει στο δέρμα, συνδυάζονται για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, η ταινία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εκ νέου εκπαίδευση του νευρομυϊκού συστήματος.

Οι στόχοι της ταινίας κινησιολογίας:

  • Βελτιωμένο εύρος κίνησης
  • Μειωμένος πόνος και πρήξιμο
  • Υποστήριξη και σταθερότητα
  • Διαχείριση ουλώδους ιστού

Πως εφαρμόζεται το kinesio tape;

Αν και το Kinesio tape είναι εύκολα προσβάσιμο, η εφαρμογή αυτής της ταινίας είναι πολύ σημαντική με βάση τους στόχους σας. Η ταινία κινησιολογίας μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικούς τρόπους για να επιτευχθούν διαφορετικά οφέλη. Μία από τις κύριες τεχνικές του taping είναι η παροχή δομικής υποστήριξης για αδύναμους ή τραυματισμένους μύες ή αρθρώσεις. Λόγω της ελαστικότητάς της, η κινησιολογική ταινία δεν είναι κατάλληλη για να παρέχει άκαμπτη υποστήριξη σε σοβαρό τραυματισμό ή για να σταθεροποιεί μια ασταθή άρθρωση. Μπορεί, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά για την πρόληψη πιθανών επιβλαβών εύρους κίνησης ή για τη βελτίωση στατικών ή δυναμικών στάσεων.

Kinesio Tape | Πώς διαφέρει από άλλες αθλητικές ταινίες;

Η ταινία κινησιολογίας δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή αθλητική ταινία που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Η αθλητική ταινία εξακολουθεί να είναι η κατάλληλη όταν η σταθερότητα κρίνεται αναγκαία. Επειδή η αθλητική ταινία είναι λιγότερο ευέλικτη από την ταινία κινησιολογίας, προσφέρει την υποστήριξη που απαιτείται για τη θεραπεία ορισμένων τραυματισμών. Ταυτόχρονα η αθλητική ταινία συχνά περιορίζει την κίνηση, ενώ η ταινία κινησιολογίας χρησιμοποιείται για να επιτρέπει την κίνηση με μεγαλύτερο εύρος, καθώς και τη μείωση του πόνου.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

Τι προσφέρει το Kinesio Tape | Που μπορώ να βρω την καινοτόμα κινησιοταινία;

Το κατάστημα μας, με ορθοπεδικά είδη στη Νέα Σμύρνη, διαθέτει μεγάλη γκάμα από κινησιοταινίες, σε ανταγωνιστικές τιμές! Βρείτε όλα τα ποιοτικά και πιστοποιημένα μας προϊόντα και κάντε δικό σας εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πιο συγκεκριμένα, στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε Ταινίες Κινησιολογίας, Λάστιχα Ενδυνάμωσης, Ηλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *