Κάταγμα Αυχενικών Σπονδύλων

Κάταγμα Αυχενικών Σπονδύλων

Το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό στον λαιμό. Αν και είναι σχετικά σπάνιο, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του ασθενούς. Οι αυχενικοί σπόνδυλοι βρίσκονται στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στηρίζουν το κεφάλι. Ένα κάταγμα αυχενικών σπονδύλων συμβαίνει όταν ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους σπόνδυλους σπάνε. Τα κατάγματα αυχενικών σπονδύλων μπορούν να προκληθούν από διάφορες αιτίες, όπως ατυχήματα αυτοκινήτων, πτώσεις, αθλητικούς τραυματισμούς και κακοποίηση. Στο αναλυτικό μας άρθρο μπορείτε να βρείτε αίτια, προϊόντα αντιμετώπισης αλλά και τρόπους αντιμετώπισης κατάγματος των αυχενικών σπονδύλων.

Πως προκαλείται το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων προκαλείται από ένα τραυματικό συμβάν, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασίας. Το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων μπορεί να προκληθεί από διάφορους τύπους τραυματισμών, όπως η υπερβολική κίνηση του λαιμού η έκθεση σε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι ή στο σώμα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν συχνή έκθεση σε κραδασμούς, όπως οι αθλητές ή οι εργαζόμενοι σε κατασκευαστικά έργα, βρίσκονται επίσης σε αυξημένο κίνδυνο για τον συγκεκριμένο τραυματισμό. αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν ιστορικό από τραυματισμούς στο λαιμό, όπως η αρθρίτιδα των αυχενικών σπονδύλων, είναι πιο ευάλωτοι στη συγκεκριμένη περίπτωση τραυματισμού.

Ποια είναι τα συμπτώματα – Πως αντιμετωπίζεται;

Συμπτώματα

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του κατάγματος. Οι περισσότεροι ασθενείς αντιμετωπίζουν έντονο πόνο στον αυχένα, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται στους ώμους ή τα χέρια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο κάταγμα στον αυχένα μπορεί να πιέζει τα νεύρα στην περιοχή του αυχένα. Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή, καθώς το κάταγμα μπορεί να πιέζει τον αναπνευστικό σωλήνα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αδυναμία στα χέρια, περιορισμένη κινητικότητα στον αυχένα, αίσθημα παραλυσίας στα άκρα, αλλαγές στην αίσθηση και αδυναμία στο κράτημα αντικειμένων.

Αντιμετώπιση

Το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων είναι μια σοβαρή πάθηση που απαιτεί άμεση ιατρική προσοχή. Η αντιμετώπισή του συνήθως περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα, στόχος των οποίων είναι να διατηρήσουν την ακεραιότητα της σπονδυλικής στήλης και να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα περαιτέρω τραυματισμού. Η θεραπεία για το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων περιλαμβάνει τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης με κάποια ορθοπεδικά βοηθήματα αυχέναΣτη συνέχεια, η θεραπεία επικεντρώνεται στη διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση φαρμάκων όπως τα αντιφλεγμονώδη και οι αναλγητικά.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος αυχενικών σπονδύλων;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος αυχενικών σπονδύλων, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *