Κάταγμα οστού

Τι είναι το κάταγμα οστού;

Το κάταγμα οστού είναι μια κατάσταση στην οποία το οστό σπάει εξαιτίας κάποιου τραυματισμού που ασκείται πάνω σε αυτό. Το κάταγμα οστού μπορεί να είναι μερικό ή ολικό, ανάλογα με το πόσο πολύ έχει καταστραφεί το οστό. Τα κατάγματα οστού επηρεάζουν συνήθως τους ηλικιωμένους, τους αθλητές ή τους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση. Υπάρχουν πολλά είδη κατάγματος όπως:

Πως προκαλείται το κάταγμα οστού;

Το κάταγμα οστού είναι μια σοβαρή κατάσταση που συμβαίνει όταν η δύναμη που ασκείται σε ένα οστό υπερβαίνει την αντοχή του. Αυτό μπορεί να συμβεί από έναν απλό τραυματισμό, όπως μια πτώση ή ένα ατύχημα, αλλά μπορεί να συμβεί και από την επαναλαμβανόμενη άσκηση ή από την υπερβολική πίεση στο οστό. Το κάταγμα οστού μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η οστεοπόρωση, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης. Οι άνθρωποι με οστεοπόρωση έχουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος οστού, όπως και οι άνθρωποι με υποσιτισμό ή έλλειψη βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή τους. Επιπλέον, οι άνθρωποι που αθλούνται σε αθλήματα όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος τραυματισμού, όπως το ποδόσφαιρο, ο αγώνας δρόμου και το σκι, είναι επίσης επιρρεπείς σε κατάγματα οστού.

Πως αντιμετωπίζεται το κάταγμα οστού;

Η αντιμετώπιση του κατάγματος οστού εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού, την ηλικία και τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Σε κάποιες περιπτώσεις, θα απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για επιστρέψουν τα οστά στη σωστή θέση και να διασφαλιστεί η επούλωση τους. Σε άλλες περιπτώσεις, απαιτείται η τοποθέτηση ένας γύψου για να διατηρηθεί η σταθερότητα του τραυματισμένου οστού. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες του γιατρού σχετικά με το πώς να φροντίζετε τον τραυματισμό, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που πρέπει να παίρνετε και των ασκήσεων που πρέπει να κάνετε.

Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης κατάγματος οστού;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία απόορθοπεδικά προϊόντα αντιμετώπισης κατάγματος οστού και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση των κακώσεων και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *