Κάταγμα Οσφυϊκών Σπονδύλων

Τι είναι το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων;

Το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων είναι μια σοβαρή και πολύπλοκη κατάσταση που συνήθως προκαλείται από τραυματισμό. Αυτό το είδος κατάγματος είναι συχνά αποτέλεσμα πτώσης από ύψος ή ατυχήματος με κάποιο όχημα. Αν και μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους σε κάθε ηλικία, είναι πιο συνηθισμένο στους ηλικιωμένους λόγω της αυξημένης ευθραυστότητας των οστών τους. Το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων μπορεί να είναι ένα έως και πολλαπλά, ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πόνο στη μέση, δυσκολία στον κινητικό συντονισμό, καθώς και δυσκολία στην αναπνοή σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Από τι προκαλείται το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων;

Τα κύρια αίτια κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων είναι η οστεοπόρωση και οι τραυματισμοί. Η οστεοπόρωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα οστά γίνονται λεπτότερα, αδύνατα και ευαίσθητα στα κατάγματα. Αυτό συμβαίνει συνήθως ως αποτέλεσμα της γήρανσης, αλλά και άλλων παραγόντων, όπως έλλειψη βιταμίνης D, αντιβιοτικά, ή άλλα αίτια. Οι τραυματισμοί είναι επίσης συχνή αιτία κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων. Το κάταγμα μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο που πέφτει στο έδαφος από μεγάλο ύψος. Ακόμη μπορεί να συμβεί και από άλλους τραυματισμούς που επηρεάζουν την περιοχή των οσφυϊκών σπονδύλων. Επιπλέον, οι άνθρωποι που έχουν ήδη υποστεί ένα κάταγμα οσφυϊκών σπονδύλων, είναι πιο ευάλωτοι στο να υποστούν ένα δεύτερο κάταγμα στο μέλλον.

Πως αντιμετωπίζεται;

Η αντιμετώπιση του κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων εξαρτάται από τη σοβαρότητα του κατάγματος, καθώς και από την ηλικία αλλά και την κατάσταση υγείας του ασθενούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αντιμετώπιση απαιτεί ηρεμία και ξεκούραση για ένα διάστημα 6-12 εβδομάδων. Επίσης οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε φυσικοθεραπεία και ασκήσεις για να βελτιώσουν τη δύναμη και την ευλυγισία τους. Από την άλλη μεριά, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις κατάγματος, όπου υπάρχει μετατόπιση του σπονδύλου, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση συνήθως αποσκοπεί στην επαναφορά του σπονδύλου στη σωστή θέση και την σταθεροποίησή του με τη χρήση ειδικών εργαλείων και εμφυτευμάτων.

Που μπορώ να βρω ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *