Κάταγμα Θωρακικών Σπονδύλων

Τι είναι το κάταγμα των θωρακικών σπονδύλων;

Το κάταγμα θωρακικών σπονδύλων αναφέρεται στην καταστροφή-σπάσιμο ενός ή περισσότερων σπονδύλων στο θωρακικό μέρος της σπονδυλικής στήλης. Οι κύριες αιτίες κατάγματος θωρακικών σπονδύλων είναι τραυματισμοί οι οποίοι συνήθως προκαλούνται από σοβαρά ατυχήματα όπως πτώσεις από ύψος και αθλητικοί τραυματισμοί. Σε πολλές περιπτώσεις, το κάταγμα συνοδεύεται από τραυματισμούς και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στο νωτιαίο μυελό, τα νεύρα και τους μύες.

Ποια είναι τα αίτια κατάγματος θωρακικών σπονδύλων;

Τα κύρια αίτια κατάγματος θωρακικών σπονδύλων είναι όπως είπαμε και παραπάνω οι πτώσεις από ύψος ή αθλητικοί τραυματισμοί. Επιπλέον, η οστεοπόρωση μπορεί να επηρεάσει την πυκνότητα και τη δύναμη των οστών, καθιστώντας τα ευαίσθητα σε κατάγματα. Άλλες αιτίες καταγμάτων στον θώρακα μπορεί να είναι ασθένειες, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκίνος και μεταστάσεις. Ωστόσο, είναι σπάνιες περιπτώσεις σε σχέση με τα πιο κοινά αίτια για κατάγματα.

Πως αντιμετωπίζεται το κάταγμα θωρακικών σπονδύλων;

Η αντιμετώπιση του κατάγματος εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης και το επίπεδο της ζημίας που έχει προκληθεί στον σπόνδυλο. Στις περιπτώσεις που το κάταγμα είναι σταθερό και δεν υπάρχει κίνδυνος νευρολογικών επιπλοκών, η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με σταθεροποίηση του σπονδύλου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ζώνης ή ειδικών συσκευών που τοποθετούνται γύρω από το σώμα του ασθενούς. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η χειρουργική επέμβαση για τη σταθεροποίηση του σπονδύλου. Σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος νευρολογικών επιπλοκών, όπως παράλυση ή αναστολή της αναπνοής, η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως απαραίτητη. Η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση του κατεστραμμένου κομματιού του σπονδύλου και την αντικατάστασή του με ειδικά σχεδιασμένα εμφυτεύματα.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση κατάγματος θωρακικών σπονδύλων

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος των θωρακικών σπονδύλων, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *