Στένωση

Τι είναι η στένωση;

Η στένωση είναι η συμπίεση ενός ή περισσότερων χώρων μέσα στη σπονδυλική στήλη. Ο μικρότερος χώρος μέσα στη σπονδυλική στήλη μειώνει τον διαθέσιμο χώρο για τον νωτιαίο μυελό και τα νεύρα που διακλαδώνονται από τον νωτιαίο μυελό. Αυτός ο στενός χώρος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του νωτιαίου μυελού ή των νεύρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη και ισχιαλγία. Η στένωση μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται σε δύο περιοχές. Στην κάτω μεριά της πλάτης και στον αυχένα. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη στένωση καθώς και προϊόντα αντιμετώπισης.

Πως προκαλείται η στένωση;

Η σπονδυλική στένωση έχει πολλές αιτίες. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αλλάζουν τη δομή της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας στένωση του χώρου γύρω από το νωτιαίο μυελό και τις ρίζες των νεύρων που εξέρχονται από τη σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος μυελός και οι ρίζες των νεύρων συμπιέζονται, γεγονός που προκαλεί οσφυαλγία και ισχιαλγία. Πιο αναλυτικά Οι αιτίες της σπονδυλικής στένωσης περιλαμβάνουν:

  • Υπερανάπτυξη οστών: Η οστεοαρθρίτιδα είναι η κατάσταση «φθοράς» που διασπά τον χόνδρο στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.
  • Κατάγματα και τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης: Τα σπασμένα ή εξαρθρωμένα οστά και η φλεγμονή.
  • Κύστες ή όγκοι νωτιαίου μυελού: Οι κύστες και οι όγκοι εντός του νωτιαίου μυελού ή μεταξύ του νωτιαίου μυελού και των σπονδύλων μπορεί να περιορίσουν τον χώρο και να ασκήσουν πίεση στον νωτιαίο μυελό και τα νεύρα του.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Μπορεί να έχετε ή να μην έχετε συμπτώματα όταν πρωτοεμφανιστεί η στένωση. Η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα είναι συνήθως μια αργή διαδικασία και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αν και η σπονδυλική στένωση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, το κάτω μέρος της πλάτης (η πιο κοινή περιοχή) και ο λαιμός είναι κοινές περιοχές. Τα συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορεί να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται συνεχώς. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πόνος, κράμπες, μυρμήγκιασμα, αίσθημα περισσότερης βαρύτητας και περιστασιακή αδυναμία στα πόδια στο περπάτημα ή στην ορθοστασία.

Πως αντιμετωπίζεται;

Η επιλογή των θεραπειών της στένωσης εξαρτάται από το τι προκαλεί τα συμπτώματά, τη θέση του προβλήματος και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Εάν τα συμπτώματά είναι ήπια, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πρώτα κάποιες θεραπείες αυτοεξυπηρέτησης. Εάν δεν λειτουργήσει και καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται, ο γιατρός μπορεί να συστήσει φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και, τέλος, χειρουργική επέμβαση.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τη στένωση;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της στένωσης, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *