Κινησιοταινίες: Τι είναι και πως λειτουργούν;

Τι είναι οι κινησιοταινίες;

Κινησιοταινίες: Τι είναι και πως λειτουργούν; Η κινησιοταινία, είναι μια εύκαμπτη ταινία που υποστηρίζει και σταθεροποιεί τις αρθρώσεις, τους μύες και τους συνδέσμους καθώς κάμπτονται, συστέλλονται και εκτείνονται. Μπορεί να έχετε δει αθλητές σε αθλητικές εκδηλώσεις, να φορούν μακριές λωρίδες ταινίας, με έντονα χρώματα, τοποθετημένες προσεκτικά πάνω ή κοντά στις αρθρώσεις τους. Σε αντίθεση με τους ογκώδεις, ελαστικούς επιδέσμους, η κινησιοταινία δεν χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της κίνησης ή την παροχή άκαμπτης στήριξης.

Πώς λειτουργεί η ταινία κινησιολογίας;

Η μέθοδος kinesio taping βασίζεται στην επιστήμη της διατήρησης της υποστήριξης του σώματος, ενώ επιτρέπει στο αίμα και άλλα σωματικά υγρά να κινούνται ελεύθερα μέσα και γύρω από τον τραυματισμένο μυ. Η ταινία κινησιολογίας σταθεροποιεί την τραυματισμένη περιοχή προσκολλώντας ελαφρά στο δέρμα και ασκώντας πίεση στους ιστούς γύρω από τους οποίους τυλίγεται η ταινία. Αυτή η ταινία επιτρέπει στον συνδετικό ιστό που περιβάλλει τον προσβεβλημένο μυ ή τένοντα να κινείται μαζί με το σώμα. Επιτρέπει απαλά την ελεύθερη ροή του αίματος και του λεμφικού υγρού να καθαρίσει και να θεραπεύσει τη φλεγμονή χωρίς τη χρήση φαρμάκων ή χειρουργικής επέμβασης. Αυτή η ειδική ταινία βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στη στήριξη των μυών, στην επούλωση του εσωτερικού τραυματισμού και στην πρόληψη περαιτέρω μυϊκού τραυματισμού ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει την κίνηση.

Είναι αποτελεσματικές οι κινησιοταινίες;

Ως αυτόνομη θεραπεία, η κινησιοταινία, μπορεί να προσφέρει κάποια υποστήριξη. Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με άλλες μεθόδους θεραπείας, η κινησιοταινία, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και να προωθήσει την επούλωση. Οι φυσικοθεραπευτές, χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους κινησιοταινίας, έτσι ώστε να εφαρμόσουν την ένταση στο δέρμα και τους μυς. Η κινησιοταινία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αποκατάστασης για:

✔️ Ανακούφιση από τον πόνο
✔️ Μείωση της φλεγμονής
✔️ Χαλάρωση των μυών και των αρθρώσεων
✔️ Βελτίωση αθλητικής απόδοσης
✔️ Σταθεροποίηση των αρθρώσεων
✔️ Υποστήριξη της φυσικής διαδικασίας επούλωσης του σώματος

+
12.00
+
+
+
+
15.00
+
4.80110.00
+
+
4.5095.00

Κινησιοταινίες: Τι είναι και πως λειτουργούν; | Ανακουφίζουν από τον πόνο;

Η ανακούφιση από τον πόνο, εξαρτάται από την προέλευση του πόνου και τη γενική υγεία του ατόμου. Μερικοί άνθρωποι, που υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς, αναφέρουν ότι η κινησιοταινία βοήθησε αρκετά, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν την τεχνική της κινησιοταινίας (taping), κατά περίπτωση ως θεραπευτική επιλογή, για τραυματισμούς που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Συχνά, χρειάζεται ένας συνδυασμός θεραπειών και τεχνικών στα χέρια ενός επιδέξιου φυσικοθεραπευτή, για την ανακούφιση του πόνου.

Όταν εφαρμόζεται σωστά μαζί με άλλες μεθόδους θεραπείας, η κινησιοταινία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από:

  • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
  • Γενικό μυϊκό πόνο
  • Πόνο στην κνήμη
  • Πόνο στο γόνατο
  • Πόνο στον αχίλλειο τένοντα

Κινησιοταινίες: Τι είναι και πως λειτουργούν; | 10 θετικά χαρακτηριστικά

Τα 10 θετικά χαρακτηριστικά της κινησιοταινίας, είναι τα εξής:

  • Μειώνει το πρήξιμο και τη φλεγμονή👍
  • Δημιουργεί κενά στις αρθρώσεις, για να αποτρέψει το τρίψιμο μεταξύ τους👍
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και των υγρών👍
  • Διεγείρει την αποκατάσταση των αρθρώσεων👍
  • Αποτρέπει/ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες👍
  • Επιταχύνει την αποκατάσταση των μυών👍
  • Παρέχει υποστήριξη για τραυματισμένους μύες👍
  • Εγγυάται περισσότερη άνεση από επιδέσμους ή αθλητικές ταινίες👍
  • Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού👍
  • Σας επιτρέπει να κινηθείτε με μεγαλύτερο εύρος στις κινήσεις σας👍
Κινησιοταινίες: Τι είναι και πως λειτουργούν; | Θετικά χαρακτηριστικά

Που μπορώ να βρω κινησιοταινίες;

Το pateritsa.gr διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ταινίες κινησιολογίας. Δείτε όλα τα προϊόντα παρακάτω, καλέστε μας στο τηλέφωνο: 210-9342852 ή στείλτε μας email στο info@pateritsa.gr και κάποιος από το έμπειρο προσωπικό μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε τις όλες τις κινησιοταινίες που διαθέτουμε στο e-shop μας:

ΚΙΝΗΣΙΟΤΑΙΝΙΕΣ

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε Κινησιοταινίες, Ηλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινησιοταινίες: Τι είναι και πως λειτουργούν; Η κατάλληλη για εσάς!

+
13.00
+
+
10.00
+
12.00
+
30.00
+
20.00

Μάθετε περισσότερα για τις Κινησιοταινίες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *