Kinesio Tape: Τι είναι & πως λειτουργεί;

Kinesio Tape: Τι είναι & πως λειτουργεί; | Τι είναι οι ταινίες κινησιολογίας;

Kinesio Tape: Τι είναι και πως λειτουργεί; Η ταινία κινησιολογίας (Kinesio Tape), είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος θεραπείας, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο φυσικοθεραπευτής σας. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση λωρίδων ειδικής ταινίας στο σώμα σας, προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, έτσι ώστε να βελτιώσετε την κινητικότητά σας και να υποστηρίξετε τις αρθρώσεις, τους μύες και τους τένοντες σας. Είναι σχεδιασμένο για να μιμείται την ελαστικότητα του δέρματος, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το εύρος κίνησής σας.

Kinesio Tape: Τι είναι & πως λειτουργεί; | Σε τι χρησιμεύουν οι ταινίες κινησιολογίας;

Όταν η ταινία κινησιολογίας εφαρμόζεται στο σώμα σας, ανυψώνεται ελαφρά, ανασηκώνοντας απαλά το δέρμα σας. Πιστεύεται, ότι αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός μικροσκοπικού χώρου μεταξύ του δέρματός σας και των ιστών κάτω από αυτό. Χρησιμεύουν αρκετά στην υποστήριξη των αρθρώσεων και των μυών, ακόμη και όταν γυμνάζεστε. Σήμερα, οι ταινίες κινησιολογίας χρησιμοποιούνται επίσης, από αθλητές υψηλού προφίλ.

+
12.00
+
+
+
+
15.00
+
4.80110.00
+
+
4.5095.00

Σε τι διαφέρει η ταινία κινησιολογίας από την αθλητική ταινία;

Ενώ η ταινία κινησιολογίας μοιάζει πολύ με μια αθλητική ταινία, υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο. Η αθλητική ταινία, χρησιμοποιείται για υποστήριξη και για τον περιορισμό της κίνησης, ενώ η ταινία κινησιολογίας, για τη διευκόλυνση της κίνησης και την αναστολή του πόνου και του σπασμού. Η ταινία κινησιολογίας είναι ένα εύκαμπτο υλικό που κινείται όταν κινείστε. Η αθλητική ταινία είναι σχετικά άκαμπτη. Η ταινία κινησιολογίας βοηθά στη βελτίωση της μεταφοράς της λέμφου και στην αύξηση της κυκλοφορίας. Η σφιχτή αθλητική ταινία χρησιμεύει στη μείωση της κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα οι διαφορές μεταξύ τους είναι οι εξής:

Ταινία Κινησιολογίας
  • Χρησιμοποιείται για τη διευκόλυνση της κίνησης και την αναστολή του πόνου
  • Εύκαμπτη
  • Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία
Αθλητική Ταινία
  • Χρησιμοποιείται για υποστήριξη και περιορισμό της κίνησης
  • Άκαμπτη
  • Μειώνει την κυκλοφορία

Δείτε τα kinesio tape!

+
13.00
+
+
10.00
+
12.00
+
30.00
+
20.00

Σε ποιους απευθύνεται μια ταινία κινησιολογίας;

Οποιοσδήποτε τραυματισμός ή πόνος στους ιστούς μπορεί να ωφεληθεί από την κινησιολογική ταινία. Η χρήση της μπορεί να πραγματοποιηθεί από έναν νεαρό αθλητή με εντατική άσκηση ή τραυματισμένους μύες έως ένα ηλικιωμένο άτομο, με εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η κινησιολογική ταινία μπορεί να βοηθήσει:

🏃 Άτομα που καταπονούν το σώμα τους, σε καθημερινή βάση (εργάτες οικοδομών, εργάτες εργοστασίων, κηπουροί, μηχανικοί, ανθρακωρύχοι, γραμματείς κ.λπ.)
🏃 Άτομα που κάθονται και εργάζονται σε ένα γραφείο για μεγάλες περιόδους κάθε μέρα ή έχουν καθιστικό τρόπο ζωής
🏃 Αθλητές και άλλα δραστήρια άτομα, συμπεριλαμβανομένων ποδηλατών, παικτών ποδοσφαίρου, και άλλων αθλημάτων
🏃 Άτομα που υποφέρουν από τις συνέπειες της κακής στάσης του σώματος, των κακών συνηθειών ύπνου κ.λπ.
🏃 Οι πάσχοντες από πόνο στις αρθρώσεις.
🏃 Άτομα που υποφέρουν από τραυματισμούς αρθρώσεων, μυών ή τενόντων οποιουδήποτε είδους, είτε λόγω ασθένειας είτε ατυχήματος.

Kinesio Tape: Τι είναι & πως λειτουργεί; | 5 Οφέλη της ταινίας κινησιολογίας

Kinesio Tape: Τι είναι & πως λειτουργεί; | 5 Οφέλη της ταινίας κινησιολογίας

Οι στόχοι της κινησιολογικής ταινίας, είναι κατά κύριο λόγο η βελτίωση της κυκλοφορίας, η υποστήριξη των μυών, η ενίσχυση της επούλωσης και η πρόληψη τραυματισμών ή περαιτέρω τραυματισμών.
Πέντε από τα κορυφαία οφέλη της χρήσης αυτής της μεθόδου είναι:

  1. Μειωμένος πόνος : Εφαρμόζοντας ήπια πίεση, η ταινία κινησιολογίας βοηθά στη διακοπή και την εξάλειψη του πόνου.
  2. Αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και μειωμένη φλεγμονή : Η ταινία μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συμφόρησης, ενώ επιτρέπει την αποτελεσματική κυκλοφορία του οξυγονωμένου αίματος και των λεμφικών υγρών.
  3. Αποτρέπει και ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες. Η καλύτερη κυκλοφορία, βελτιώνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών, στους καταπονημένους ή κουρασμένους μύες, συμβάλλοντας στην πρόληψη ή την ανακούφιση από σπασμούς και κράμπες.
  4. Βελτιωμένη αθλητική απόδοση. Υποστηρίζοντας ασταθείς αρθρώσεις και ασκώντας ελαφρά πίεση στους «κοιμισμένους» μύες, η κινησιοταινία μπορεί να συμβάλει στην υψηλότερη απόδοση. Σε αντίθεση με άλλα βοηθήματα, η ταινία κινησιολογίας εκπαιδεύει το σώμα να γίνει ανεξάρτητο και αποτελεσματικό.
  5. Υποστηριζόμενο ενδογενές αναλγητικό σύστημα: Η κινησιοταινία επιτρέπει στους μηχανισμούς επούλωσης του σώματος, να λειτουργούν καλύτερα, κατά τη διαδικασία ανάρρωσης.

Δείτε τα bestseller μας!

-13%
+
+
Εξαντλημένο
+
-13%
+
-15%
+

Που μπορώ να βρω ταινία κινησιολογίας;

Το κατάστημά μας, στη Νέα Σμύρνη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ταινίες κινησιολογίας. Δείτε όλα τα προϊόντα πατόντας το παρακάτω κουμπί. Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο τηλέφωνο: 210-9342852 ή να μας αποστείλετε ένα email στο: info@pateritsa.gr και κάποιος από το έμπειρο προσωπικό μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε τις όλες τις ταινίες κινησιολογίας που διαθέτουμε στο e-shop μας:

ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε Ταινίες Κινησιολογίας, Ηλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *