Κολπική Μαρμαρυγή Συμπτώματα | Πως θα τα καταλάβετε🫀

Κολπική Μαρμαρυγή Συμπτώματα | Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή;

AFib σημαίνει κολπική μαρμαρυγή (AF), που είναι ένας τύπος αρρυθμίας ή ανώμαλου καρδιακού παλμού. Κολπική Μαρμαρυγή Συμπτώματα | Πως θα τα καταλάβετε; Η κολπική μαρμαρυγή (AFib) προκαλείται από εξαιρετικά γρήγορους και ακανόνιστους παλμούς από τους άνω θαλάμους της καρδιάς. Σε ένα άτομο με κολπική μαρμαρυγή (AFib), τα ελαττωματικά ηλεκτρικά σήματα κάνουν τους κόλπους να συστέλλονται ακανόνιστα. Στη συνέχεια, οι κόλποι δεν συγχρονίζονται με τις κοιλίες, με αποτέλεσμα το αίμα να συσσωρευτεί στον κόλπο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους αίματος και εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης, η κολπική μαρμαρυγή (AFib) αυξάνει το ρυθμό στους κάτω θαλάμους, με αποτέλεσμα να χτυπούν πολύ γρήγορα, ενώ μπορεί να προκληθεί καρδιακή ανεπάρκεια.

Κολπική Μαρμαρυγή Συμπτώματα | Πως θα τα καταλάβετε;

Μερικές φορές η κολπική μαρμαρυγή (AFib) δεν προκαλεί καθόλου συμπτώματα. Συνεπώς, υπάρχει πιθανότητα να μην γνωρίζετε ότι πάσχετε. Ωστόσο, τα πιο σύνηθες συμπτώματα που εμφανίζονται είναι τα εξής:

🫀Στηθάγχη (πόνος στο στήθος που προκαλείται από μειωμένη παροχή αίματος στον καρδιακό μυ)
🫀
Ζάλη
🫀Λιποθυμία (συγκοπή)
🫀
Κούραση
🫀
Αίσθημα παλμών (αίσθημα ότι η καρδιά φτερουγίζει ή τρέχει)
🫀
Αδυναμία
🫀
Δυσκολία στην αναπνοή

Η κολπική μαρμαρυγή (AFib) μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως:

  • Θρόμβοι αίματος
  • Συγκοπή
  • Εγκεφαλικό

Κολπική Μαρμαρυγή Συμπτώματα | Πώς γίνεται η διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής Afib;

Εάν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (AFib), καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιον γιατρό. Εκείνος, θα πραγματοποιήσει φυσικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέγχου του καρδιακού παλμού και του ρυθμού. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), όπου εκεί καθορίζεται η οριστική εξέταση για τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής.
Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) χρησιμοποιεί στρογγυλούς αισθητήρες (ηλεκτρόδια) που τοποθετούνται στο στήθος, τα χέρια και τα πόδια. Τα καλώδια συνδέουν τους αισθητήρες σε ένα μηχάνημα, που μετρά τα ηλεκτρικά ρεύματα στο σώμα σας.
Τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής, παρέχουν πληροφορίες για:

  • Καρδιακό ρυθμό και παλμό
  • Πώς ταξιδεύουν τα ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς
  • Ποια μέρη της καρδιάς σας προκαλούν συσπάσεις
Κολπική Μαρμαρυγή Συμπτώματα | Πως θα τα καταλάβετε🫀| Αρρυθμία

Επειδή η κολπική μαρμαρυγή (AFib), μπορεί να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται, μια εξέταση με ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) μπορεί να μην ανιχνεύσει πρόβλημα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει μια ειδική οθόνη ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ), για την καταγραφή του καρδιακού σας ρυθμού, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα:

  • Holter monitor: Η οθόνη Holter είναι ένα φορητό ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) που φοράτε συνεχώς, με διάρκεια έως και μια εβδομάδα.
  • Οθόνη συμβάντων: Η οθόνη συμβάντων είναι ένα φορητό ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), το οποίο το φοράτε για έναν ή δύο μήνες. Καταγράφει δραστηριότητα μόνο όταν ανιχνεύει έναν μη φυσιολογικό ρυθμό ή όταν τον ενεργοποιείτε χειροκίνητα.
  • Εμφυτεύσιμη οθόνη: Ένας χειρουργός τοποθετεί μια μικροσκοπική εμφυτεύσιμη οθόνη κάτω από το δέρμα σας, έτσι ώστε να ανιχνεύσει φαινόμενα κολπικής μαρμαρυγής (AFib).
  • Καταναλωτικές συσκευές: Ένας αριθμός συσκευών, επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθούν τους δικούς τους καρδιακούς ρυθμούς. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου (βραχίονα) και καρπού, έξυπνα ρολόγια ή μια εφαρμογή στο κινητό.

Μπορώ να ανιχνεύσω την κολπική μαρμαρυγή στο σπίτι;

Φυσικά και μπορείτε! Τα περισσότερα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου (βραχίονα) και καρπούδιαθέτουν δυνατότητα διάγνωσης κολπικής μαρμαρυγής. Μετρώντας την αρτηριακή σας πίεση, από το σπίτι, μπορείτε πολύ εύκολα μέσω των ενδείξεων που διαθέτουν τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, να ανιχνεύσετε την κολπική μαρμαρυγή. Βρείτε όλα τα πιστοποιημένα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα μπράτσου (βραχίονα) και καρπού, που διαθέτει το κατάστημά μας, πατώντας το παρακάτω κουμπί. Κάντε δικό σας, εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο τηλέφωνο: 210-9342852 ή να μας αποστείλετε ένα email στο: info@pateritsa.gr

Δείτε τα πιεσόμετρα που διαθέτουμε στο e-shop μας:

ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ

Σχετικά με εμάς

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & Καρπού, Ηλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *