Τενοντίτιδα Επιγονατίδας

Τι είναι η τενοντίτιδα επιγονατίδας;

Ο επιγονατιδικός τένοντας συνδέει το κάτω μέρος της επιγονατίδας με την κορυφή της κνήμης. Παρά το όνομά του, ο επιγονατιδικός τένοντας είναι στην πραγματικότητα ένας σύνδεσμος. Οι τένοντες συνδέουν έναν μυ με ένα οστό και οι σύνδεσμοι συνδέουν δύο μύες. Η τενοντίτιδα της επιγονατίδας, συμβαίνει όταν ο ιστός του επιγονατιδικού τένοντα φλεγμονώνεται (διογκώνεται) ή ερεθίζεται. Η υπερβολική χρήση του γόνατου συνήθως προκαλεί αυτόν τον τραυματισμό. Η τενοντίτιδα επιγονατίδας μπορεί να προκαλέσει μικρό έως σοβαρό πόνο στο γόνατο. Ο πόνος τείνει να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο πόνος μπορεί να γίνει εξουθενωτικός. Ο πόνος της επιγονατιδικής τενοντίτιδας μπορεί να επηρεάσει την αθλητική απόδοση του ασθενούς, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να εμποδίσει τον ασθενή να συμμετάσχει εντελώς σε μια δραστηριότητα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας της επιγονατίδας:

Δείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα μας!

+
+
-13%
+
+

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα αίτια της τενοντίτιδας της επιγονατίδας;

Η τενοντίτιδα της επιγονατίδας συμβαίνει όταν πιέζονται οι ιστοί του τένοντα του γόνατος πολύ μακριά ή πολύ γρήγορα συνεχώς. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις άλματος ή σπριντ καταπονούν και τεντώνουν τους τένοντες των ιστών του επιγονατιδικού τένοντα. Με την πάροδο του χρόνου, πολλές μικρές καταπονήσεις και μικροσκοπικές ρήξεις κάνουν τους ιστούς του τένοντα αδύναμους και επώδυνους.

Ο τραυματισμός αυτός, πραγματοποιείται αργά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί της ιατρικής εξακολουθούν να έχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς ή γιατί εμφανίζεται η τενοντίτιδα της επιγονατίδας. Οι γιατροί πιστεύουν ότι δύο κύριοι τύποι δραστηριοτήτων βλάπτουν τους ιστούς των τενόντων:

  1. Η ξαφνική, σημαντική αύξηση της δραστηριότητας.
  2. Η απότομη επιστροφή στον αθλητισμό και την άσκηση με μέγιστη απόδοση μετά από αρκετό καιρό.

Πώς αντιμετωπίζεται η τενοντίτιδα της επιγονατίδας;

Οι θεραπείες για την τενοντίτιδα της επιγονατίδας επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην ενίσχυση των μαλακών ιστών στο γόνατό. Στην αρχή, ο γιατρός μπορεί να ζητήσει να πραγματοποιηθούν συντηρητικές θεραπείες, όπως η πλήρης ξεκούραση. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να ανακουφίσει τον πόνο του ασθενούς.

Εάν η πάθηση δεν υποχωρήσει, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να:

Χαλαρώσετε: Αποφύγετε τις δραστηριότητες ή τις κινήσεις που προκαλούν τα συμπτώματά σας. Η ώθηση του πόνου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη στους ιστούς των τενόντων.
Ξεκουραστείτε: Μείνετε στο κρεβάτι σας όσο μπορείτε. Η ξεκούραση δίνει στο σώμα σας χρόνο να επουλωθεί.
Εφαρμόσετε πάγο: Εάν έχετε πρήξιμο γύρω από το γόνατό σας, η τοποθέτηση μιας παγοκύστης στην περιοχή για 15 λεπτά τη φορά, μερικές φορές την ημέρα, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή.
Πάρετε αναλγητικά (παυσίπονα): Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή , όπως απαιτείται, μπορεί να είναι αρκετή για να ανακουφίσει μικρούς πόνους στα γόνατα.
Υποστηρίξετε το γόνατό σας: Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να φοράτε μια συσκευή υποστήριξης πάνω από το γόνατο. Οι συσκευές υποστήριξης μπορεί να ανακουφίσουν τον πόνο.
Δοκιμάσετε την φυσικοθεραπεία: Ένας φυσικοθεραπευτής θα σας καθοδηγήσει στο να κάνετε ειδικές ασκήσεις και διατάσεις. Αυτές οι κινήσεις αυξάνουν αργά τη δύναμη και την ευκαμψία των τραυματισμένων τενόντων ιστών. Η φυσικοθεραπεία μπορεί επίσης να ανακουφίσει κάποια από την ενόχλησή σας.
Κάνετε χειρουργική επέμβαση: Η χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της τενοντίτιδας της επιγονατίδας είναι σπάνια. Ωστόσο, εάν οι εξετάσεις δείξουν ότι υπάρχει η ρήξη τένοντα, ο γιατρός μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών.

που μπορώ να βρω επιγονατίδες για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας της επιγονατίδας;

Στο κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ορθοπεδικά είδη αντιμετώπισης της τενοντίτιδας και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης,, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *