Τενοντίτιδα Ώμου

Τι είναι η τενοντίτιδα του ώμου;

Η τενοντίτιδα του ώμου είναι ένα κοινό αίτιο πόνου και δυσκαμψίας στον ώμο. Πιο συγκεκριμένα υποδηλώνει το οίδημα (φλεγμονή) μιας συγκεκριμένης περιοχής μέσα στην άρθρωση του ώμου. Η άρθρωση του ώμου διατηρείται σταθερή από μια ομάδα μυών, που αποτελείται από την στροφική μανσέτα καθώς και τον τένοντα του δικεφάλου. Αυτοί οι μύες και οι τένοντες διατηρούν το οστό του άνω βραχίονα μέσα στην υποδοχή του ώμου. Όταν οι τένοντες του στροφικού πετάλου ή ο τένοντας του δικεφάλου φλεγμονώνονται και ερεθίζονται, δημιουργούν την τενοντίτιδα του στροφικού πετάλου και τενοντίτιδα του δικέφαλου.

Δείτε τα ορθοπεδικά Είδη ώμων που διαθέτουμε!

+
+
+
29.0029.50
+
15.00
+
+

Από τι προκαλείται η τενοντίτιδα του ώμου;

Η τενοντίτιδα του ώμου εμφανίζεται ως αποτέλεσμα αθλητικών τραυματισμών, από επαναλαμβανόμενη χρήση ή υπερβολική χρήση των τενόντων ή από ξαφνικό, πιο σοβαρό τραυματισμό. Για παράδειγμα, οι αθλητές που χρησιμοποιούν περισσότερο τα χέρια (π.χ. Τένις) είναι πιο ευάλωτοι στην πάθηση της τενοντίτιδας στους ώμους, στα χέρια και στους αγκώνες τους. Η ακατάλληλη τεχνική σε οποιοδήποτε άθλημα είναι μια από τις κύριες αιτίες υπερφόρτωσης ιστών συμπεριλαμβανομένων των τενόντων, που μπορεί να συμβάλει στην τενοντίτιδα. Ακόμη, άτομα που εργάζονται και παραμένουν με τα χέρια ψηλά για αρκετές ώρες (όπως εργασίες συναρμολόγησης) κινδυνεύουν από τενοντίτιδα. Γενικώς, οποιοδήποτε άτομο μπορεί να αναπτύξει τενοντίτιδα από την επαναλαμβανόμενη χρήση των τενόντων των ώμων.

Πως αντιμετωπίζεται η τενοντίτιδα του ώμου;

Οι στόχοι θεραπείας για την τενοντίτιδα ώμου περιλαμβάνουν τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής, καθώς και τη διατήρηση της κινητικότητας, αλλά και την πρόληψη της αναπηρίας και της υποτροπής. Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό ανάπαυσης, περιτύλιξης και χρήσης παγοκύστων για πρόσφατους ή σοβαρούς τραυματισμούς. Η ασπιρίνη, η ναπροξένη και η ιβουπροφαίνη χρησιμοποιούνται για τη μείωση του οιδήματος. Η φυσικοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει ασκήσεις εύρους κίνησης, είναι επίσης μέρος της θεραπείας. Εάν ο πόνος είναι σταθερός και έντονος, μπορεί να  χρειάζεται ένεση κορτιζόνης στον ώμο για άμεση ανακούφιση. Η χειρουργική επέμβαση εξετάζεται σε περίπτωση που ο τένοντας έχει σκιστεί μερικώς ή πλήρως και τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται με άλλες θεραπείες.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά βοηθήματα για τενοντίτιδα;

Στο κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ορθοπεδικά είδη ώμων και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης,, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *