Τενοντίτιδα Κνήμης

Τι είναι η τενοντίτιδα της κνήμης;

Η δυσλειτουργία του κνημιαίου τένοντα (τενοντίτιδα της κνήμης) είναι ένα πρόβλημα που προκαλεί πόνο στα πόδια και στον αστράγαλο. Είναι επίσης γνωστή ως ανεπάρκεια του κνημιαίου τένοντα. Ο  κνημιαίος τένοντας συνδέει το μυ της γάμπας με τα οστά στο εσωτερικό του ποδιού. Ο κύριος σκοπός του τένοντα είναι να κρατάει σταθερή την καμάρα στο εσωτερικό του ποδιού. Όταν ο τένοντας τραυματιστεί ή σπάσει, ίσως να μην μπορεί πλέον να στηρίξει το πόδι. Μπορεί να είναι ένας επώδυνος τραυματισμός που επηρεάζει αρνητικά τις κινήσεις του ποδιού και του αστραγάλου, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος και του τρεξίματος. Η τενοντίτιδα της κνήμης είναι η πιο κοινή αιτία πλατυποδίας, η οποία αποκτάται από ενήλικες. Βρείτε όλα τα προϊόντα αντιμετώπισης τενοντίτιδας της κνήμης στο κατάστημα μας, σε μοναδικές τιμές!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε τα ορθοπεδικά μας!

+
+
+
20.00
+
10.00

Ποια στάδια δυσλειτουργίας της κνήμης υπάρχουν;

Υπάρχουν τέσσερα στάδια δυσλειτουργίας του οπίσθιου κνημιαίου τένοντα:

  • Στάδιο Ι: Ο τένοντας είναι τραυματισμένος αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
  • Στάδιο ΙΙ: Ο τένοντας έχει σκιστεί (ρήξη) ή δεν λειτουργεί σωστά. Το πόδι παραμορφώνεται.
  • Στάδιο ΙΙΙ: Το πόδι παραμορφώνεται σημαντικά. Υπάρχουν εκφυλιστικές αλλαγές στον συνδετικό ιστό (χόνδρος) στο πίσω μέρος του ποδιού.
  • Στάδιο IV: Υπάρχουν εκφυλιστικές αλλαγές στην άρθρωση του αστραγάλου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της τενοντίτιδας της κνήμης;

Τα σημάδια της τενοντίτιδας της κνήμης μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πόνο και πρήξιμο κατά μήκος του αστραγάλου ή στο εσωτερικό του ποδιού. Αυτός ο πόνος μπορεί να αυξηθεί με τη δραστηριότητα (γυμναστική, τρέξιμο), συμπεριλαμβανομένης της ορθοστασίας ή του περπατήματος.
  • Πόνο όταν στέκεστε στα δάχτυλα των ποδιών.
  • Δυσκολία στο περπάτημα σε ανώμαλες επιφάνειες.
  • Δυσκολία στο περπάτημα.
  • Ασυνήθιστη ή ανομοιόμορφη φθορά στα παπούτσια.

Πως αντιμετωπίζεται η τενοντίτιδα της κνήμης;

Η θεραπεία της τενοντίτιδα της κνήμης, εξαρτάται από το πόσο σοβαρή είναι η περίπτωση. Εάν η βλάβη του τένοντα εντοπιστεί στα πρώτα της στάδια, πολλά συμπτώματα θα υποχωρήσουν με μη χειρουργική θεραπεία, δηλαδή με:

  1. Ξεκούραση: Σταματήστε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που προκαλούν ή επιδεινώνουν τον πόνο. Συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη γενική σας υγεία χωρίς να επηρεάσετε τον τένοντα. Αυτά περιλαμβάνουν το ποδήλατο, τη γιόγκα, την ελλειπτική προπόνηση και την κολύμβηση.
  2. Πάγο: Μπορείτε να εφαρμόσετε μια παγοκύστη καλυμμένη με μια ελαφριά πετσέτα στις πιο επώδυνες περιοχές του ποδιού ή του αστραγάλου σας για 20 λεπτά το πολύ, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.
  3. Φάρμακα: Τα μη συνταγογραφούμενα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη, θα μειώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή. Δεν μπορούν όλοι να λάβουν ΜΣΑΦ, επομένως καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό πριν από τη χρήση.
  4. Φυσικοθεραπεία: Οι ασκήσεις φυσικοθεραπείας μπορούν να ενισχύσουν τον τένοντα.
  5. Ορθωτικά πέλματα: Τα ορθωτικά πέλματα παπουτσιών χωρίς συνταγή μπορούν να παρέχουν υποστήριξη για τον τένοντα και την καμάρα του ποδιού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια μπότα βάδισης, Νάρθηκα ή γύψο ειδικά διαμορφωμένο στο πόδι σας.

Εάν ο πόνος σας δεν βελτιωθεί ή υποχωρήσει εντελώς μετά από τουλάχιστον έξι μήνες μη χειρουργικής θεραπείας, μπορεί να παραπεμφθείτε σε χειρούργο ποδιών και αστραγάλων. Οι χειρουργικές θεραπείες ποικίλλουν ανάλογα με το πού πονάει το πόδι ή ο αστράγαλός σας. Οι θεραπείες ποικίλλουν επίσης ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης στον τένοντα.

Που θα βρω ορθοπεδικά βοηθήματα για την τενοντίτιδα της κνήμης;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπότες βάδισης, νάρθηκες και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη. Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης,, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *