Λάστιχα Ενδυνάμωσης: Ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής

Λάστιχα Ενδυνάμωσης: Ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής | Τα λάστιχα ενδυνάμωσης είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης όπου κι αν βρίσκεστε. Ενώ απαιτούν λιγότερο αποθηκευτικό χώρο σχεδόν από οποιοδήποτε άλλο όργανο γυμναστικής. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πως να αξιοποιήσετε τα λάστιχα ενδυνάμωσης, μην ανησυχείτε! Παρακάτω θα βρείτε τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής με λάστιχα ενδυνάμωσης, για άμεσα αποτελέσματα.

Είναι αποτελεσματικά για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης;

Ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιείτε, τα λάστιχα ενδυνάμωσης μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους και πιο προχωρημένους ασκούμενους. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ζέσταμα πριν τη γυμναστική ή να προσθέσετε ένταση στις κινήσεις της προπόνησης σας. Τα λάστιχα ενδυνάμωσης μπορούν να προσφέρουν μια μοναδική μυϊκή πρόκληση, αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, οδηγώντας σε αποτελέσματα που δεν έχετε βιώσει. Είναι επίσης εξίσου αποτελεσματικά με άλλους τύπους εξοπλισμού, όπως αλτήρες, για πολλούς τύπους ασκήσεων. Για αρχάριους ή ηλικιωμένους, τα λάστιχα ενδυνάμωσης είναι εύκολα στη χρήση τους, ενώ παράλληλα δεν θα επιδεινώσουν τις αρθρώσεις.

Λάστιχα Ενδυνάμωσης: Ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής! Βρείτε τα όλα παρακάτω!

+
4.0090.00
+
3.0065.00
+
4.5095.00
+
4.80110.00

Λάστιχα Ενδυνάμωσης: Πότε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης, εκτός από το ζέσταμα, μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε περίπτωση που είχατε κάποιο τραυματισμό και δεν πρέπει να σηκώσετε μεγάλο βάρος. Επίσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε επιπρόσθετη δυσκολία στα βάρη που χρησιμοποιείτε. Γενικώς είναι μια εύκολη λύση για πολλές περιπτώσεις που χρειάζεστε έντονη και μη προπόνηση. Μπορείτε να δείτε παρακάτω που αλλού μπορούν να χρησιμεύσουν τα λάστιχα ενδυνάμωσης

Ασκήσεις με αλτήρες μαζί με λάστιχα ενδυνάμωσης

Λάστιχα Ενδυνάμωσης: Ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής

1. One-arm biceps curl

Σετ 1 επαναλήψεις 12-15 κάθε πλευρά

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και με τα δύο πόδια πατήστε επάνω στο λάστιχο ενδυνάμωσης. Πιάστε το λάστιχο ενδυνάμωσης με το ένα χέρι και κρατήστε το με το χέρι προς τα κάτω στο πλάι, με την παλάμη στραμμένη προς τα εμπρός. Λυγίστε στον αγκώνα και σηκώστε το χέρι σας προς τους ώμους σας, μέχρι να έχετε μια καλή σύσπαση του δικεφάλου. Στη συνέχεια χαμηλώστε αργά πίσω στην αρχή. Κάνε όλες τις επαναλήψεις σε ένα χέρι και μετά άλλαξε.

2. Push up

Σετ 1 επαναλήψεις 5-15

Καθίστε σε θέση σανίδας, τεντώνοντας το λάστιχο ενδυνάμωσης στο πάνω μέρος της πλάτης σας και κρατώντας τις άκρες κάτω από τα χέρια σας. Κατεβάστε το στήθος σας προς το πάτωμα και στη συνέχεια συσπάστε τους γλουτούς και τους κοιλιακούς σας και σπρώξτε ευθεία μέχρι τα χέρια σας να τεντωθούν πλήρως.

3. Splitter

Σετ 1 επαναλήψεις 8-10

Σταθείτε με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Πιάστε ένα τμήμα του λάστιχου ενδυνάμωσης στο πλάτος των ώμων και με τα δύο χέρια μπροστά σας στο ύψος των ώμων. Κρατώντας τα χέρια σας ίσια, τραβήξτε τη ζώνη προς τα έξω και προς τα πίσω μέχρι να συστέλλονται οι ωμοπλάτες σας. Έπειτα επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση.

4. Front squat

Σετ 1 επαναλήψεις 8-15

Πατήστε επάνω στο λάστιχο ενδυνάμωσης με τα πόδια σας, ελαφρώς πιο φαρδιά από το πλάτος των ώμων και φέρτε το πάνω μέρος της ταινίας προς τα πάνω, έτσι ώστε να ακουμπήσει στο μπροστινό μέρος των ώμων σας. Χαμηλώστε σε ένα squat, με το στήθος σας ψηλά και τα γόνατά σας πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Στη συνέχεια πιέστε μέχρι την αρχική θέση.

5.Glute bridge

Σετ 1 επαναλήψεις 10-15

Τυλίξτε το λάστιχο ενδυνάμωσης, ακριβώς πάνω από τα γόνατά σας και ξαπλώστε ανάσκελα. Τοποθετήστε τα πόδια σας στο πάτωμα και τα γόνατά σας λυγισμένα στις 90°. Σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας από το πάτωμα και στη συνέχεια, σηκώστε τους γοφούς σας μέχρι να σχηματίσετε μια ευθεία γραμμή από τα γόνατά σας στους ώμους σας, συστέλλοντας τους γλουτούς σας σε όλη τη διάρκεια της κίνησης. Καθώς σηκώνετε τους γοφούς σας, ανοίξτε ελαφρά τα γόνατά σας για να πιέσετε το λάστιχο ενδυνάμωσης.

Που μπορώ να βρω λάστιχα ενδυνάμωσης – Γυμναστικής;

Το κατάστημά μας, στη Νέα Σμύρνη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε λάστιχα ενδυνάμωσης. Δείτε όλα τα προϊόντα παρακάτω, καλέστε μας στο τηλέφωνο: 210-9342852 ή στείλτε μας email στο info@pateritsa.gr και κάποιος από το έμπειρο προσωπικό μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε τις όλα τα λάστιχα ενδυνάμωσης που διαθέτουμε στο e-shop μας:

ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε Λάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *