Εξάρθρωση Ώμου

Εξάρθρωση ώμου | Αναλυτικές πληροφορίες

Ο ώμος είναι μια από τις πιο ευάλωτες αρθρώσεις, ο οποίος μπορεί εύκολα να εξαρθρωθεί. Η εξάρθρωση του ώμου, μπορεί να προκύψει από μια πτώση ή κάποιο χτύπημα στον ώμο. Η εξάρθρωση του ώμου συμβαίνει όταν η στρογγυλή μπάλα στην κορυφή του οστού του άνω βραχίονα αφήνει την υποδοχή στην ωμοπλάτη. Αυτό σημαίνει πως η στρογγυλή μπάλα στην κορυφή του οστού με την υποδοχή του ώμου έχουν χωριστεί. Ένας μερικώς εξαρθρωμένος ώμος ή το υπεξάρθρημα ώμου σημαίνει ότι μόνο ένα μέρος του οστού του άνω βραχίονα είναι έξω από την υποδοχή.

Τι μπορεί να προκαλέσει την εξάρθρωση ώμου;

Το εξάρθρημα του ώμου όπως αναφέραμε και παραπάνω προκαλείται συνήθως από κάποια πτώση ή χτύπημα στον ώμο. Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Οι εξαρθρωμένοι ώμοι είναι πιο συχνοί στους εφήβους παρά στα μικρότερα παιδιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα συμπτώματα ενός εξαρθρωμένου ώμου:

Τα συμπτώματα ενός εξαρθρωμένου ώμου περιλαμβάνουν:

  • Έντονο πόνο και/ή αδυναμία
  • Πρήξιμο
  • Μώλωπες ή ερυθρότητα
  • Μυϊκούς σπασμούς
  • Μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στο χέρι ή τα δάχτυλα
  • Ακινησία του βραχίονα ή δυσκολία στην κίνησή του
  • την εμφανή μετατόπιση της θέσης του ώμου

Πως αντιμετωπίζεται η εξάρθρωση του ώμου;

Εάν διαγνωστείτε με εξάρθρωση ώμου, ο γιατρός θα τοποθετήσει προσεκτικά το οστό του βραχίονα πίσω στην υποδοχή του ώμου και στη σωστή ευθυγράμμιση, μια διαδικασία που ονομάζεται «κλειστή ανάταξη». Ονομάζεται κλειστή διότι δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε νάρθηκα για τουλάχιστον μια εβδομάδα για να προωθήσετε την επούλωση και να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο. Συνήθως δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση, ειδικά εάν ο ώμος είχε εξαρθρωθεί για πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας, σε περίπτωση που έχετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέραμε παραπάνω.

Που μπορώ να βρω νάρθηκες για ώμους;

Στο κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από, νάρθηκες ώμων και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών τραυματισμών. Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *