Κάταγμα Ωλένης

Κάταγμα Ωλένης | Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ο πήχης αποτελείται από δύο οστά, την κερκίδα και την ωλένη. Τα κατάγματα του αντιβραχίου μπορεί να συμβούν σε διαφορετικά επίπεδα: κοντά στον καρπό στο πιο απομακρυσμένο (άπω) άκρο του οστού, στη μέση του αντιβραχίου ή κοντά στον αγκώνα στο επάνω άκρο του οστού. Το κάταγμα ωλένης μπορεί να προκύψει από άμεσο χτύπημα (πτώση στο αντιβράχιο ή άμεση πρόσκρουση από αντικείμενο) ή έμμεσο τραυματισμό.

Κάταγμα ωλένης | Συμπτώματα

Τα συμπτώματα ενός κατάγματος ωλένης μπορεί να περιλαμβάνουν άμεσο πόνο, καθώς και:

  • Πρήξιμο.
  • Μώλωπες.
  • Μούδιασμα ή αδυναμία στα δάχτυλα ή τον καρπό.
  • Ο πήχης μπορεί να φαίνεται εμφανώς λυγισμένος ή παραμορφωμένος και το τραυματισμένο άτομο ίσως να μην μπορεί να τον κουνήσει εύκολα.

Ποια είναι η θεραπεία;

Η θεραπεία για ένα κάταγμα ωλένης συνήθως περιλαμβάνει την ακινητοποίηση του αντιβραχίου σε γύψο ή νάρθηκα για αρκετές εβδομάδες, προκειμένου να προωθηθεί η σωστή επούλωση. Μπορεί να συνταγογραφηθεί φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της φλεγμονής και τη θεραπεία του πόνου. Σοβαρά μετατοπισμένα κατάγματα που ταξινομούνται ως ασταθή, μπορεί να απαιτούν χειρουργική σταθεροποίηση για να διασφαλιστεί ότι ο βραχίονας επουλώνεται σωστά. Οι περισσότεροι άνθρωποι με κατάγματα ωλένης το αντιμετωπίζουν εύκολα, αλλά το συγκεκριμένο κάταγμα είναι γνωστό ότι μερικές φορές αργεί να επουλωθεί. Χρειάζεται κατά μέσο όρο 3-6 μήνες για να επουλωθεί πλήρως. Έως τις έξι εβδομάδες, οι ασθενείς απελευθερώνονται σε πλήρεις δραστηριότητες όπως η χειρωνακτική εργασία, σκι κ.λπ. Η επιθετική επιστροφή στη δραστηριότητα πολύ νωρίς μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου τραυματισμό.

Δείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα άνω άκρων που διαθέτουμε!

+
+
+
-12%
+
-25%
+
+

Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης κατάγματος ωλένης;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από, ορθοπεδικά προϊόντα άνω άκρων και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση των κακώσεων και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *