Κάκωση Καρπού & Επιγονατίδας

Κάκωση καρπού & Επιγονατίδας | Πληροφορίες

Η κάκωση καρπού, επιγονατίδας και άλλων μερών του σώματος, είναι ένας όρος ο οποίος αναφέρεται σε κάποια βλάβη η οποία προκαλείται από ατυχήματα, πτώσεις και άλλα. Οι κακώσεις μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, ανάλογα από το σημείο, τα αίτια και τον βαθμό τραυματισμού. Οι κακώσεις χωρίζονται σε τρείς διαφορετικούς βαθμούς:

  • 1ου βαθμού (ρήξη ελάχιστων μυϊκών ινών)
  • 2ου βαθμού (μερική ρήξη του μυός)
  • 3ου βαθμού (πλήρης ρήξη του μυός)

Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει πόνος και στις περιπτώσεις 2ου και 3ου βαθμού αδυναμία βάδισης.

Κάκωση καρπού

Οι κακώσεις καρπού είναι συνηθισμένοι τραυματισμοί που προκαλούνται συνήθως από πτώσεις ή αθλητικούς τραυματισμούς. Μπορείτε να θεραπεύσετε ένα διάστρεμμα καρπού στο σπίτι με ξεκούραση, πάγο, συμπίεση και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Συμπτώματα, αίτια και τρόποι αντιμετώπισης της κάκωσης καρπού

Τα πιο κοινά συμπτώματα της κάκωσης καρπού περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στον καρπό
  • Οίδημα
  • Πρόβλημα με την κίνηση του καρπού

Τα αίτια κάκωσης καρπού διαφέρουν. Οτιδήποτε ασκεί αρκετή δύναμη για να τεντώσει ή να στρίψει αρκετά τους συνδέσμους του καρπού, μπορεί να είναι η αιτία κάκωσης καρπού. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τα εξής αίτια:

  • Πτώσεις κυρίως εάν τα χέρια είναι τεντωμένα
  • Αθλητικοί τραυματισμοί
  • Τροχαία ατυχήματα

Η κάκωση καρπού συνήθως θεραπεύεται στο σπίτι. Βασική προϋπόθεση είναι να μην κάνετε καμία δραστηριότητα που μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον καρπό. Τα μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα (ΜΣΑΦ) μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και να μειώσουν τη φλεγμονή. Ακόμη μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο RICE: Ξεκούραση, τοποθέτηση πάγου στον καρπό, συμπίεση και ανύψωση.

ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΚΑΡΠΟΥ

Κάκωση Επιγονατίδας

Η κάκωση της επιγονατίδας σημαίνει κάποιο σπάσιμο στο οστό που καλύπτει την άρθρωση του γόνατος. Συνήθως προκαλείται από κάποιον τραυματισμό όπως μια πτώση ή ένα χτύπημα στην επιγονατίδα. Η κάκωση της επιγονατίδας μπορεί να είναι απλή ή σύνθετη. Ορισμένες κακώσεις απαιτούν χειρουργική επέμβαση για να διορθωθούν.

Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης της κάκωσης επιγονατίδας

Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει η κάκωση της επιγονατίδας περιλαμβάνουν:

  • Πόνο
  • Πρήξιμο
  • Αδυναμία στην προσπάθεια ισιώματος του ποδιού
  • Αδυναμία σηκώματος του ποδιού
  • Αδυναμία βάδισης

Για να αντιμετωπίσετε μια κάκωση επιγονατίδας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον ορθοπεδικό γιατρό σας. Εκείνος μπορεί να κρίνει τη σοβαρότητα της κάκωσης, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης. Αφού πραγματοποιήσετε την εξέταση τότε μπορεί να χρειαστεί: Χειρουργική επέμβαση, Αρκετή ξεκούραση, Αποκατάσταση (φυσικοθεραπεία). Η διαδικασία επούλωσης μια κάκωσης της επιγονατίδας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάκωσης.

ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ

Κάκωση Επιγονατίδας
Κάκωση Επιγονατίδας

Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης για την κάκωση καρπού & Επιγονατίδας;

Στο κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από, νάρθηκες και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση των κακώσεων και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης, ΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *