Ψυχρά Και Θερμά Επιθέματα

Ψυχρά Και Θερμά Επιθέματα

Ψυχρά Και Θερμά Επιθέματα. Η αντιμετώπιση του πόνου και των μυϊκών τραυματισμών μπορεί να γίνει αποτελεσματικά, με τη χρήση ψυχρών ή θερμών επιθεμάτων.

Τα ψυχρά επιθέματα εφαρμόζονται σε οξείς τραυματισμούς. Για παράδειγμα διαστρέμματα, τενοντίτιδες, κατάγματα κτλ, με σκοπό την μείωση του πόνου, την αντιμετώπιση της φλεγμονής και του οιδήματος. Ψυχρό επίθεμα μπορούμε να εφαρμόσουμε και σε περιπτώσεις παρατεταμένου μυϊκού σπασμού, ώστε να προκαλέσουμε τη χάλαση του και να ανακουφίσουμε από τα συμπτώματα .

Τα θερμά επιθέματα εφαρμόζονται με σκοπό να προσφέρουν ανακούφιση. Να χαλαρώσουν τους μυϊκούς σπασμούς μέσω επίδρασης στο κολλαγόνο (συνδέσμους, τένοντες κτλ). Να αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα των μαλακών μορίων. Τα θερμά επιθέματα αντενδείκνυται στο στάδιο της οξείας φλεγμονής, καθώς είναι πιθανόν να την επιδεινώσουν.

Σε περιπτώσεις κακώσεων μαλακών μορίων και σε τενοντίτιδες , η εναλλαγή ψυχρού και θερμού επιθέματος ενδείκνυται και έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Τέλος, η εφαρμογή των επιθεμάτων είναι τοπική και δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *