Πιεσόμετρα με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)

Πιεσόμετρα Μπράτσου με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib) UA-767S-W AFib A&D | Τα καλύτερα Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα του 2022

Πιεσόμετρα με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib): Μεγάλο μέρος του πληθυσμού παρουσιάζει αρρυθμία, ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς ή/και υπέρταση και είναι σημαντικό να μπορούν να μετρούν με ακρίβεια την αρτηριακή τους πίεση, ακόμη και στις παραπάνω αναφερόμενες συνθήκες.

Η καρδιά περιέχει το δικό της βηματοδότη, όπου εξειδικευμένα κύτταρα καθορίζουν τον αριθμό καρδιακών παλμών ανά λεπτό. Φυσιολογικά οι καρδιές χτυπούν με ρυθμό μεταξύ 60-90 κτύπων ανά λεπτό και οι κτύποι είναι κανονικοί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ομοιόμορφη χρονική περίοδος μεταξύ κάθε κτύπου της καρδιάς.

Κάθε διαταραχή του καρδιακού ρυθμού ή του διαστήματος μεταξύ καρδιακών παλμών ονομάζεται αρρυθμία.
Τέτοιες διαταραχές του καρδιακού ρυθμού είναι είτε μια βραδυαρρυθμία, που σημαίνει ότι η καρδιά χτυπά πολύ αργά, ή μια ταχυαρρυθμία, που σημαίνει ότι η καρδιά χτυπά πολύ γρήγορα, ενώ εάν αλλάζει το διάστημα μεταξύ καρδιακών παλμών, τότε το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ακανόνιστος παλμός.

Τα φυσιολογικά άτομα μπορεί να έχουν περιστασιακά ακανόνιστους παλμούς λόγω λήψης ορισμένων φαρμάκων ή τροφίμων (π.χ. καφεΐνη, αλκοόλ), υπάρχουν όμως και ακανόνιστοι παλμοί που προέρχονται από παθολογικές καρδιακές διαταραχές. Μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις παθολογικών ακανόνιστων παλμών, ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή (AFib).
Η κολπική μαρμαρυγή (AFib) μπορεί να προκαλέσει στασιμότητα του αίματος στη καρδιά και κατά συνέπεια θρομβώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Πιεσόμετρα Μπράτσου με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)
Πιεσόμετρα Μπράτσου με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)

Σε αυτή τη διαταραχή, ο βηματοδότης της καρδιάς δεν λειτουργεί κανονικά και ο καρδιακός παλμός αντί για τακτικός, είναι ακανόνιστος. Με άλλα λόγια, αντί για ένα σταθερό διάστημα μεταξύ καρδιακών παλμών, υπάρχει ένα μεταβαλλόμενο διάστημα . Η παθολογική αυτή κατάσταση, μπορεί να οφείλεται σε στεφανιαία νόσο, υπερδραστήριο θυρεοειδή ή ακόμη και σε μη ανιχνεύσιμη αιτία. Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή (AFib).

Αποκλειστική τεχνολογία IHB/AFib από την A&D
Η εταιρία A&D Ιαπωνίας, τελειοποίησε πρόσφατα μια καινούργια αποκλειστική τεχνολογία (IHB/AFib) η οποία επιτρέπει στα πιεσόμετρά της να ανιχνεύουν όχι μόνον απλούς ακανόνιστους παλμούς αλλά και την πάρα πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμη από ηλεκτρονικό πιεσόμετρο κολπική μαρμαρυγή (AFib) και μάλιστα σε μία και μόνον μέτρηση και με ακρίβεια 100%.

Επειδή η εμφάνιση ακανόνιστων παλμών/κολπικής μαρμαρυγής (AFib) δεν έχει συνήθως μόνιμο αλλά παροδικό χαρακτήρα, είναι πρακτικά πολύ δύσκολο σε αυτές ειδικά τις περιπτώσεις μια προγραμματισμένη επίσκεψη στον ιατρό να συμπέσει με την εμφάνιση του προβλήματος. Το γεγονός αυτό καθιστά τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής μέσω ηλεκτροκαρδιογραφήματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σχεδόν ανέφικτη. Έτσι η δυνατότητα των πιεσομέτρων της A&D να ανιχνεύουν με βεβαιότητα ακανόνιστους παλμούς / κολπική μαρμαρυγή (AFib), επιτρέπει μέσω συχνών μετρήσεων στην άνεση του σπιτιού να καταγραφεί η εμφάνισή τους, ώστε ο ασθενής να απευθυνθεί στον ιατρό για την οριστική διάγνωση του είδους της αρρυθμίας

Ακρίβεια τεχνολογίας IHB/AFib
Μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας IHB/AFib, η Α&D πέτυχε 100% ακρίβεια (ευαισθησία:100% & ειδικότητα 100%) ανίχνευσης ακανόνιστων παλμών/κολπικής μαρμαρυγής (AFib) σε μια και μόνον μέτρηση (πατήστε εδώ για τη κλινική μελέτη)

By Acta

Περισσότερα για την κολπική μαρμαρυγή στο Wikipedia, πατώντας εδώ.

Τα προϊόντα μας:

Πιεσόμετρα με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ

Στένωση

Τι είναι η στένωση;

Η στένωση είναι η συμπίεση ενός ή περισσότερων χώρων μέσα στη σπονδυλική στήλη. Ο μικρότερος χώρος μέσα στη σπονδυλική στήλη μειώνει τον διαθέσιμο χώρο για τον νωτιαίο μυελό και τα νεύρα που διακλαδώνονται από τον νωτιαίο μυελό. Αυτός ο στενός χώρος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του νωτιαίου μυελού ή των νεύρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη και ισχιαλγία. Η στένωση μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται σε δύο περιοχές. Στην κάτω μεριά της πλάτης και στον αυχένα. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη στένωση καθώς και προϊόντα αντιμετώπισης.

Πως προκαλείται η στένωση;

Η σπονδυλική στένωση έχει πολλές αιτίες. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αλλάζουν τη δομή της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας στένωση του χώρου γύρω από το νωτιαίο μυελό και τις ρίζες των νεύρων που εξέρχονται από τη σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος μυελός και οι ρίζες των νεύρων συμπιέζονται, γεγονός που προκαλεί οσφυαλγία και ισχιαλγία. Πιο αναλυτικά Οι αιτίες της σπονδυλικής στένωσης περιλαμβάνουν:

  • Υπερανάπτυξη οστών: Η οστεοαρθρίτιδα είναι η κατάσταση «φθοράς» που διασπά τον χόνδρο στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.
  • Κατάγματα και τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης: Τα σπασμένα ή εξαρθρωμένα οστά και η φλεγμονή.
  • Κύστες ή όγκοι νωτιαίου μυελού: Οι κύστες και οι όγκοι εντός του νωτιαίου μυελού ή μεταξύ του νωτιαίου μυελού και των σπονδύλων μπορεί να περιορίσουν τον χώρο και να ασκήσουν πίεση στον νωτιαίο μυελό και τα νεύρα του.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Μπορεί να έχετε ή να μην έχετε συμπτώματα όταν πρωτοεμφανιστεί η στένωση. Η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα είναι συνήθως μια αργή διαδικασία και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αν και η σπονδυλική στένωση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, το κάτω μέρος της πλάτης (η πιο κοινή περιοχή) και ο λαιμός είναι κοινές περιοχές. Τα συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορεί να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται συνεχώς. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πόνος, κράμπες, μυρμήγκιασμα, αίσθημα περισσότερης βαρύτητας και περιστασιακή αδυναμία στα πόδια στο περπάτημα ή στην ορθοστασία.

Πως αντιμετωπίζεται;

Η επιλογή των θεραπειών της στένωσης εξαρτάται από το τι προκαλεί τα συμπτώματά, τη θέση του προβλήματος και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Εάν τα συμπτώματά είναι ήπια, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πρώτα κάποιες θεραπείες αυτοεξυπηρέτησης. Εάν δεν λειτουργήσει και καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται, ο γιατρός μπορεί να συστήσει φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και, τέλος, χειρουργική επέμβαση.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τη στένωση;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της στένωσης, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Στένωση Αυχενικών Σπονδύλων

Στένωση Αυχενικών Σπονδύλων

Η στένωση αυχενικών σπονδύλων είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία στον αυχένα, καθώς και διαταραχές στην κίνηση και την αίσθηση. Στο κατάστημά μας, προσφέρουμε ειδικά ορθοπεδικά είδη που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της στένωσης αυχενικών σπονδύλων. Ακόμη μπορείτε να βρείτε ανατομικά μαξιλάρια τα οποία εξασφαλίζουν τη σωστή στήριξη και σταθεροποίηση του λαιμού. Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο και κάντε δικό σας το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τι προκαλείται η στένωση αυχενικών σπονδύλων;

Η στένωση αυχενικών σπονδύλων μπορεί να προκαλειθεί από διάφορες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ή και λόγω γήρανσης. Μεταξύ των κύριων αιτιών περιλαμβάνονται η οστεοαρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η δισκοκήλη και η σπονδυλική στένωση.

  • Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί φθορά των αρθρώσεων, καθώς και της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα τη στένωση του σπονδύλου.
  • Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που προκαλεί απώλεια οστικής μάζας, με αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους των αυχενικών σπονδύλων και τη στένωση του νωτιαίου μυελού.
  • Η δισκοκήλη είναι μια πάθηση της σπονδυλικής στήλης που προκαλεί την έκλυση του πυρήνα του δίσκου και τη στένωση του σπονδύλου.
  • Η σπονδυλική στένωση είναι μια πάθηση που προκαλείται από τη συστολή των νεύρων του νωτιαίου μυελού, με αποτέλεσμα τη στένωση του σπονδύλου.

Δείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα άνω άκρων που διαθέτουμε!

-11%

36.00 32.00

Βοηθήματα Καθημερινής Χρήσης

Μαξιλάρι Κόκκυγα Με Αφαιρούμενο POST

49.00

Βοηθήματα Κατάκλισης

Κουλούρα Κατάκλισης Με Επένδυση

12.00

32.00

Βοηθήματα Καθημερινής Χρήσης

Μαξιλάρι Σφήνα Στήριξης Και Ανύψωσης

63.00

Βοηθήματα Καθημερινής Χρήσης

Μαξιλάρι Με Κλίση

65.00

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η στένωση των αυχενικών σπονδύλων είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει άλγος, αίσθημα μουδιάσματος, αδυναμία και άλλα συμπτώματα στους ασθενείς. Εάν αισθάνεστε αυτά τα συμπτώματα στον αυχένα σας, πρέπει να επισκεφτείτε τον ορθοπεδικό σας για μια επαγγελματική αξιολόγηση.

Μερικά από τα κοινά συμπτώματα της στένωσης αυχενικών σπονδύλων περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στον αυχένα, που μπορεί να εκτείνεται στους ώμους και στα χέρια.
  • Αίσθημα μουδιάσματος, καψίματος ή πρηξίματος στα χέρια και στα δάχτυλα.
  • Αδυναμία στα χέρια ή στους μύες του αυχένα.
  • Προβλήματα ισορροπίας ή σταθερότητας.
  • Προβλήματα όρασης ή ακοής.

Πως αντιμετωπίζεται η στένωση αυχενικών σπονδύλων;

Η αντιμετώπιση της στένωσης αυχενικών σπονδύλων μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία, και χειρουργική επέμβαση. Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και την αιτία της στένωσης. Η φυσιοθεραπεία είναι συχνά η πρώτη επιλογή θεραπείας και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, της φλεγμονής, και της στενότητας. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης, αποκατάστασης και ευλυγισίας, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης. Σε περιπτώσεις που η στένωση είναι πιο σοβαρή, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη.

Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης στένωσης αυχενικών σπονδύλων;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της στένωσης αυχενικών σπονδύλων σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Φροντίζουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων Gibaud, Προϊόντα Ακράτειας Ενηλίκων, Λάστιχα Ενδυνάμωσης, Ταινίες Κινησιολογίας, Ηλεκτρικές Θερμοφόρες, Ανατομικά Μαξιλάρια Αυχένα, Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & Καρπού, Ορθοπεδικά Προϊόντα, Νοσηλευτικά είδη, Αναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Κάταγμα Οσφυϊκών Σπονδύλων

Τι είναι το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων;

Το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων είναι μια σοβαρή και πολύπλοκη κατάσταση που συνήθως προκαλείται από τραυματισμό. Αυτό το είδος κατάγματος είναι συχνά αποτέλεσμα πτώσης από ύψος ή ατυχήματος με κάποιο όχημα. Αν και μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους σε κάθε ηλικία, είναι πιο συνηθισμένο στους ηλικιωμένους λόγω της αυξημένης ευθραυστότητας των οστών τους. Το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων μπορεί να είναι ένα έως και πολλαπλά, ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πόνο στη μέση, δυσκολία στον κινητικό συντονισμό, καθώς και δυσκολία στην αναπνοή σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Από τι προκαλείται το κάταγμα των οσφυϊκών σπονδύλων;

Τα κύρια αίτια κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων είναι η οστεοπόρωση και οι τραυματισμοί. Η οστεοπόρωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα οστά γίνονται λεπτότερα, αδύνατα και ευαίσθητα στα κατάγματα. Αυτό συμβαίνει συνήθως ως αποτέλεσμα της γήρανσης, αλλά και άλλων παραγόντων, όπως έλλειψη βιταμίνης D, αντιβιοτικά, ή άλλα αίτια. Οι τραυματισμοί είναι επίσης συχνή αιτία κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων. Το κάταγμα μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο που πέφτει στο έδαφος από μεγάλο ύψος. Ακόμη μπορεί να συμβεί και από άλλους τραυματισμούς που επηρεάζουν την περιοχή των οσφυϊκών σπονδύλων. Επιπλέον, οι άνθρωποι που έχουν ήδη υποστεί ένα κάταγμα οσφυϊκών σπονδύλων, είναι πιο ευάλωτοι στο να υποστούν ένα δεύτερο κάταγμα στο μέλλον.

Πως αντιμετωπίζεται;

Η αντιμετώπιση του κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων εξαρτάται από τη σοβαρότητα του κατάγματος, καθώς και από την ηλικία αλλά και την κατάσταση υγείας του ασθενούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αντιμετώπιση απαιτεί ηρεμία και ξεκούραση για ένα διάστημα 6-12 εβδομάδων. Επίσης οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε φυσικοθεραπεία και ασκήσεις για να βελτιώσουν τη δύναμη και την ευλυγισία τους. Από την άλλη μεριά, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις κατάγματος, όπου υπάρχει μετατόπιση του σπονδύλου, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση συνήθως αποσκοπεί στην επαναφορά του σπονδύλου στη σωστή θέση και την σταθεροποίησή του με τη χρήση ειδικών εργαλείων και εμφυτευμάτων.

Που μπορώ να βρω ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος οσφυϊκών σπονδύλων, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Κάταγμα Θωρακικών Σπονδύλων

Τι είναι το κάταγμα των θωρακικών σπονδύλων;

Το κάταγμα θωρακικών σπονδύλων αναφέρεται στην καταστροφή-σπάσιμο ενός ή περισσότερων σπονδύλων στο θωρακικό μέρος της σπονδυλικής στήλης. Οι κύριες αιτίες κατάγματος θωρακικών σπονδύλων είναι τραυματισμοί οι οποίοι συνήθως προκαλούνται από σοβαρά ατυχήματα όπως πτώσεις από ύψος και αθλητικοί τραυματισμοί. Σε πολλές περιπτώσεις, το κάταγμα συνοδεύεται από τραυματισμούς και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στο νωτιαίο μυελό, τα νεύρα και τους μύες.

Ποια είναι τα αίτια κατάγματος θωρακικών σπονδύλων;

Τα κύρια αίτια κατάγματος θωρακικών σπονδύλων είναι όπως είπαμε και παραπάνω οι πτώσεις από ύψος ή αθλητικοί τραυματισμοί. Επιπλέον, η οστεοπόρωση μπορεί να επηρεάσει την πυκνότητα και τη δύναμη των οστών, καθιστώντας τα ευαίσθητα σε κατάγματα. Άλλες αιτίες καταγμάτων στον θώρακα μπορεί να είναι ασθένειες, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκίνος και μεταστάσεις. Ωστόσο, είναι σπάνιες περιπτώσεις σε σχέση με τα πιο κοινά αίτια για κατάγματα.

Πως αντιμετωπίζεται το κάταγμα θωρακικών σπονδύλων;

Η αντιμετώπιση του κατάγματος εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης και το επίπεδο της ζημίας που έχει προκληθεί στον σπόνδυλο. Στις περιπτώσεις που το κάταγμα είναι σταθερό και δεν υπάρχει κίνδυνος νευρολογικών επιπλοκών, η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με σταθεροποίηση του σπονδύλου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ζώνης ή ειδικών συσκευών που τοποθετούνται γύρω από το σώμα του ασθενούς. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η χειρουργική επέμβαση για τη σταθεροποίηση του σπονδύλου. Σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος νευρολογικών επιπλοκών, όπως παράλυση ή αναστολή της αναπνοής, η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως απαραίτητη. Η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση του κατεστραμμένου κομματιού του σπονδύλου και την αντικατάστασή του με ειδικά σχεδιασμένα εμφυτεύματα.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση κατάγματος θωρακικών σπονδύλων

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος των θωρακικών σπονδύλων, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Κάταγμα Αυχενικών Σπονδύλων

Κάταγμα Αυχενικών Σπονδύλων

Το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό στον λαιμό. Αν και είναι σχετικά σπάνιο, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του ασθενούς. Οι αυχενικοί σπόνδυλοι βρίσκονται στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στηρίζουν το κεφάλι. Ένα κάταγμα αυχενικών σπονδύλων συμβαίνει όταν ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους σπόνδυλους σπάνε. Τα κατάγματα αυχενικών σπονδύλων μπορούν να προκληθούν από διάφορες αιτίες, όπως ατυχήματα αυτοκινήτων, πτώσεις, αθλητικούς τραυματισμούς και κακοποίηση. Στο αναλυτικό μας άρθρο μπορείτε να βρείτε αίτια, προϊόντα αντιμετώπισης αλλά και τρόπους αντιμετώπισης κατάγματος των αυχενικών σπονδύλων.

Πως προκαλείται το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων προκαλείται από ένα τραυματικό συμβάν, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασίας. Το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων μπορεί να προκληθεί από διάφορους τύπους τραυματισμών, όπως η υπερβολική κίνηση του λαιμού η έκθεση σε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι ή στο σώμα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν συχνή έκθεση σε κραδασμούς, όπως οι αθλητές ή οι εργαζόμενοι σε κατασκευαστικά έργα, βρίσκονται επίσης σε αυξημένο κίνδυνο για τον συγκεκριμένο τραυματισμό. αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν ιστορικό από τραυματισμούς στο λαιμό, όπως η αρθρίτιδα των αυχενικών σπονδύλων, είναι πιο ευάλωτοι στη συγκεκριμένη περίπτωση τραυματισμού.

Ποια είναι τα συμπτώματα – Πως αντιμετωπίζεται;

Συμπτώματα

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του κατάγματος. Οι περισσότεροι ασθενείς αντιμετωπίζουν έντονο πόνο στον αυχένα, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται στους ώμους ή τα χέρια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο κάταγμα στον αυχένα μπορεί να πιέζει τα νεύρα στην περιοχή του αυχένα. Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή, καθώς το κάταγμα μπορεί να πιέζει τον αναπνευστικό σωλήνα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αδυναμία στα χέρια, περιορισμένη κινητικότητα στον αυχένα, αίσθημα παραλυσίας στα άκρα, αλλαγές στην αίσθηση και αδυναμία στο κράτημα αντικειμένων.

Αντιμετώπιση

Το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων είναι μια σοβαρή πάθηση που απαιτεί άμεση ιατρική προσοχή. Η αντιμετώπισή του συνήθως περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα, στόχος των οποίων είναι να διατηρήσουν την ακεραιότητα της σπονδυλικής στήλης και να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα περαιτέρω τραυματισμού. Η θεραπεία για το κάταγμα αυχενικών σπονδύλων περιλαμβάνει τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης με κάποια ορθοπεδικά βοηθήματα αυχέναΣτη συνέχεια, η θεραπεία επικεντρώνεται στη διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση φαρμάκων όπως τα αντιφλεγμονώδη και οι αναλγητικά.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος αυχενικών σπονδύλων;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος αυχενικών σπονδύλων, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Κάταγμα οστού

Τι είναι το κάταγμα οστού;

Το κάταγμα οστού είναι μια κατάσταση στην οποία το οστό σπάει εξαιτίας κάποιου τραυματισμού που ασκείται πάνω σε αυτό. Το κάταγμα οστού μπορεί να είναι μερικό ή ολικό, ανάλογα με το πόσο πολύ έχει καταστραφεί το οστό. Τα κατάγματα οστού επηρεάζουν συνήθως τους ηλικιωμένους, τους αθλητές ή τους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση. Υπάρχουν πολλά είδη κατάγματος όπως:

Πως προκαλείται το κάταγμα οστού;

Το κάταγμα οστού είναι μια σοβαρή κατάσταση που συμβαίνει όταν η δύναμη που ασκείται σε ένα οστό υπερβαίνει την αντοχή του. Αυτό μπορεί να συμβεί από έναν απλό τραυματισμό, όπως μια πτώση ή ένα ατύχημα, αλλά μπορεί να συμβεί και από την επαναλαμβανόμενη άσκηση ή από την υπερβολική πίεση στο οστό. Το κάταγμα οστού μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η οστεοπόρωση, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης. Οι άνθρωποι με οστεοπόρωση έχουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος οστού, όπως και οι άνθρωποι με υποσιτισμό ή έλλειψη βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή τους. Επιπλέον, οι άνθρωποι που αθλούνται σε αθλήματα όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος τραυματισμού, όπως το ποδόσφαιρο, ο αγώνας δρόμου και το σκι, είναι επίσης επιρρεπείς σε κατάγματα οστού.

Πως αντιμετωπίζεται το κάταγμα οστού;

Η αντιμετώπιση του κατάγματος οστού εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού, την ηλικία και τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Σε κάποιες περιπτώσεις, θα απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για επιστρέψουν τα οστά στη σωστή θέση και να διασφαλιστεί η επούλωση τους. Σε άλλες περιπτώσεις, απαιτείται η τοποθέτηση ένας γύψου για να διατηρηθεί η σταθερότητα του τραυματισμένου οστού. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες του γιατρού σχετικά με το πώς να φροντίζετε τον τραυματισμό, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που πρέπει να παίρνετε και των ασκήσεων που πρέπει να κάνετε.

Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης κατάγματος οστού;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία απόορθοπεδικά προϊόντα αντιμετώπισης κατάγματος οστού και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση των κακώσεων και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.