Κάταγμα Βραχιονίου

Τι είναι το κάταγμα βραχιονίου;

Το κάταγμα βραχιονίου είναι μια κατάσταση στην οποία το οστό του βραχίονα σπάει στο μέρος το οποίο ενώνεται με τον αγκώνα  ή τον καρπό. Τα κατάγματα βραχιονίου συνήθως προκαλούνται από ατυχήματα όπως πτώσεις ή αθλητικούς τραυματισμούς. Τα κατάγματα βραχιονίου απαιτούν συνήθως θεραπεία από έναν ειδικό για να επαναφέρουν τον βραχίονα στη σωστή θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί να φορέσετε γύψο ή να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί το κάταγμα. Η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως και μερικούς μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του κατάγματος. Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν αντιμετώπισης του κατάγματος βραχιονίου, ο φάκελος ακινητοποίησης ώμου βραχίονα τριών σημείων είναι ο κατάλληλος για εσάς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάκελος Ακινητοποίησης Ώμου Βραχίονα Τριών Σημείων

Πως προκαλείται και ποια είναι τα συμπτώματα του κατάγματος του βραχιονίου;

Τα κατάγματα του βραχιονίου προκαλούνται σχεδόν πάντα από τραύματα. Ο βραχίονας είναι ένα από τα πιο δυνατά οστά του σώματός και για να σπάσει πρέπει κάτι να χτυπήσει το άνω μέρος του βραχίονα με πολλή δύναμη. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Τροχαία ατυχήματα.
  • Πτώσεις.
  • Αθλητικοί τραυματισμοί .
  • Είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε κάταγμα εάν τα οστά σας εξασθενήσουν από την οστεοπόρωση.

Τα συμπτώματα των καταγμάτων του βραχιονίου περιλαμβάνουν:

  • Πόνο.
  • Πρήξιμο.
  • Αδυναμία να κινήσετε το χέρι σας όπως συνήθως.
  • Μώλωπες ή αποχρωματισμός.
  • Μια παραμόρφωση ή ένα εξόγκωμα.

Πως αντιμετωπίζεται το κάταγμα του βραχιονίου;

Το πώς αντιμετωπίζεται το κάταγμά σας εξαρτάται από τον τύπο του, τι το προκάλεσε και πόσο κατεστραμμένα είναι τα οστά. Κάποιες τεχνικές αντιμετώπισης είναι:

  • Η ακινητοποίηση: Εάν το κάταγμά είναι ήπιο και τα οστά δεν απομακρύνθηκαν πολύ από τη θέση τους, μπορεί να χρειαστεί μόνο νάρθηκας ή γύψος. Ο νάρθηκας διαρκεί συνήθως τρεις έως πέντε εβδομάδες. Εάν χρειάζεστε γύψο, πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο, συνήθως έξι έως οκτώ εβδομάδες. Και στις δύο περιπτώσεις, πιθανότατα να χρειαστείτε ακτινογραφίες παρακολούθησης για να βεβαιωθείτε ότι τα οστά σας επουλώνονται σωστά.
  • Χειρουργική επέμβαση: Ορισμένα κατάγματα του βραχιονίου απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Ανάλογα με τον τύπο του κατάγματος που έχετε και το πόσο σοβαρά έχουν καταστραφεί τα οστά σας, υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός σας.

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση του κατάγματος του βραχιονίου, σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας και επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά ΠροϊόνταΝοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *