Ιμάντας Επικονδυλίτιδας (tennis elbow)

Τι είναι ο ιμάντας επικονδυλίτιδας;

Ο ιμάντας επικονδυλίτιδας είναι ένας ιατρικός ιμάντας που τοποθετείται γύρω από το χέρι στο ύψος του αγκώνα. Σκοπός του ιμάντα είναι η ανακούφιση από τον πόνο της επικονδυλίτιδας. Η επικονδυλίτιδα είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει τις συνδέσεις ανάμεσα στα κόκκαλα και τους τένοντες του χεριού. Ο ιμάντας αυτός βοηθά στην στήριξη της περιοχής του χεριού, μειώνοντας τον πόνο και βοηθώντας στην αποκατάσταση της κίνησης. Ο ιμάντας επικονδυλίτιδας είναι διαθέσιμος σε μοναδικές τιμές. Ακόμη, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-9342852 για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε.

Περιαγκώνιο Neoprene DOUBLE LOCK WITH SILICONE

Τι είναι η επικονδυλίτιδα;

Η επικονδυλίτιδα είναι ένας τραυματισμός που συμβαίνει όταν οι τένοντες (ιστοί που συνδέουν τους μύες στα οστά) υπερφορτώνονται, οδηγώντας σε φλεγμονή, εκφυλισμό και πιθανό σκίσιμο. Επηρεάζει συνήθως τενίστες που πιάνουν πολύ σφιχτά τις ρακέτες τους. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να αναπτύξει αυτή την επώδυνη κατάσταση, ιατρικά γνωστή ως πλευρική επικονδυλίτιδα. Αλλά ανάλογα με τον τύπο των επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων, μπορεί να έχετε επικονδυλίτιδα και στα δύο χέρια.

Πως αντιμετωπίζεται η επικονδυλίτιδα;

Η επικονδυλίτιδα μπορεί να βελτιωθεί από μόνη της με ελάχιστη θεραπεία. Ωστόσο, αυτή η αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες. Υπάρχουν αποδεδειγμένες μη χειρουργικές τεχνικές που μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωσή. Οι μη χειρουργικές και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για την επικονδυλίτιδα περιλαμβάνουν:

  • Ξεκούραση: Μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε ή να μειώσετε τις δραστηριότητες για αρκετές εβδομάδες για να δώσετε χρόνο στους τένοντες να επουλωθούν.
  • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ): Τα ΜΣΑΦ, συμπεριλαμβανομένης της ιβουπροφαίνης, μπορεί να ανακουφίσουν τον πόνο και τη φλεγμονή.
  • Βοηθήματα: Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση ενός νάρθηκα στήριξης. Αυτό το εργαλείο αφαιρεί την ένταση των τενόντων και των μυών.
  • Φυσικοθεραπεία: Οι ασκήσεις φυσικοθεραπείας μπορούν να ενισχύσουν τους μυς του αντιβραχίου και τη λαβή σας. Το μασάζ, ο υπέρηχος ή άλλες τεχνικές μυϊκής διέγερσης μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της λειτουργίας.

Συμπερασματικά, η αντιμετώπιση της επικονδυλίτιδας εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και την ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία. Σημαντικό είναι επίσης να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης της επικονδυλίτιδας;

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ορθοπεδικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της επικονδυλίτιδας σε πολλά μεγέθη. Επιπλέον, εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Φροντίζουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων Gibaud, Προϊόντα Ακράτειας Ενηλίκων, Λάστιχα Ενδυνάμωσης, Ταινίες Κινησιολογίας, Ηλεκτρικές Θερμοφόρες, Ανατομικά Μαξιλάρια Αυχένα, Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & Καρπού, Ορθοπεδικά Προϊόντα, Νοσηλευτικά είδη, Αναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Στην εταιρεία μας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ, επικεντρωνόμαστε στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και προσφέρουμε άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη εδώ και 16 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *