Καθίζηση Αυχενικών Σπονδύλων

Τι είναι η καθίζηση αυχενικών σπονδύλων;

Ο λαιμός είναι μέρος της σπονδυλικής στήλης, η οποία εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος. Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (περιοχή του λαιμού) αποτελείται από επτά οστά, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με μεσοσπονδύλιους δίσκους. Αυτοί οι δίσκοι επιτρέπουν στη σπονδυλική στήλη να κινείται ελεύθερα. Ο πόνος στον αυχένα, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και η καθίζηση των αυχενικών σπονδύλων. Η συγκεκριμένη περίπτωση τραυματισμού, είναι μια φυσική διαδικασία που παρατηρείται κατά τη γήρανση ή μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη. Τα άκαμπτα όργανα αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Στο παρακάτω άρθρο, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της καθίζησης των αυχενικών σπονδύλων. Ακόμη μπορείτε να επικοινωνήσετε με το έμπειρο προσωπικό μας, σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα συμπτώματα της καθίζησης των αυχενικών σπονδύλων;

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να προκληθεί από την καθίζηση αυχενικών σπονδύλων, εκφυλισμό δίσκου, στένωση του σπονδυλικού σωλήνα, αρθρίτιδα και, σε σπάνιες περιπτώσεις, καρκίνο ή μηνιγγίτιδα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στον αυχένα ή στο χέρι
  • Μούδιασμα και αδυναμία στα άνω άκρα
  • Ασταθές βάδισμα κατά το περπάτημα
  • Μυϊκούς σπασμούς στα πόδια
  • Απώλεια συντονισμού στα χέρια και στα δάκτυλα
  • Πτώση αντικειμένων από τα χέρια

Δείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα αυχένα που διαθέτουμε!

+
+
+
-12%
+
-25%
+
-13%
+
115.00 100.00

Πως αντιμετωπίζεται η καθίζηση των αυχενικών σπονδύλων;

Μη χειρουργική Θεραπεία

Η μη χειρουργική θεραπεία είναι η πρώτη προσέγγιση σε ασθενείς με κοινό πόνο στον αυχένα που δεν περιλαμβάνει κάποιο τραύμα. Για παράδειγμα, πολλοί ασθενείς με κήλη αυχενικού δίσκου βελτιώνονται με συντηρητική θεραπεία με την πάροδο του χρόνου και δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση. Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει χρόνο ανάρρωσης, φαρμακευτική αγωγή, σύντομη ανάπαυση στο κρεβάτι, μείωση της έντονης σωματικής δραστηριότητας και φυσικοθεραπεία. Ακόμη ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο ορθοπεδικό βοήθημα για τον αυχέναμε γνώμονα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Χειρουργική Θεραπεία

Ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση εάν:

  • Η συντηρητική θεραπεία δεν βοηθά
  • Υπάρξει παρουσία προοδευτικών νευρολογικών συμπτωμάτων που αφορούν τα χέρια και/ή τα πόδια
  • Υπάρξει δυσκολία στην ισορροπία ή στο περπάτημα

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, η επιλογή των οποίων επηρεάζεται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.

Που θα βρω προϊόντα αντιμετώπισης κατάγματος της καθίζησης των αυχενικών σπονδύλων;

Στο κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από, ορθοπεδικά προϊόντα αυχένα και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση των κακώσεων και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *