Κάταγμα Οστών | Πληροφορίες & Τρόποι Αντιμετώπισης

Κάταγμα Οστών | Αναλυτικές πληροφορίες

Τι είναι το κάταγμα των οστών;

Το κάταγμα των οστών είναι ο ιατρικός ορισμός για ένα σπασμένο οστό. Τα κατάγματα προκαλείται συνήθως από τραύματα όπως πτώσεις, τροχαία ατυχήματα ή αθλητικούς τραυματισμούς. Ωστόσο, ορισμένες ιατρικές παθήσεις και επαναλαμβανόμενες δυνάμεις (όπως το τρέξιμο) μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καταγμάτων.

Εάν σπάσετε ένα οστό, μπορεί να χρειαστείτε χειρουργική επέμβαση. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται μόνο νάρθηκα ή γύψο για να επουλωθούν τα οστά τους. Ο χρόνος που χρειάζεται για την πλήρη αποκατάσταση εξαρτάται από το ποια από τα οστά έχουν υποστεί κάταγμα, πού βρίσκεται το κάταγμα και τι το προκάλεσε.

Κάταγμα και σπάσιμο οστού έχουν την ίδια σημασία;

Τα κατάγματα και τα σπασμένα οστά είναι ο ίδιος τραυματισμός και σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Το κάταγμα είναι ο ιατρικός όρος για ένα σπασμένο οστό, επομένως ο γιατρός πιθανότατα θα αναφέρεται στο σπασμένο οστό ως ένα συγκεκριμένο είδος κατάγματος αφού το διαγνώσει.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καταγμάτων των οστών;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καταγμάτων. Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει έναν συγκεκριμένο τύπο κατάγματος ανάλογα με ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  1. Μοτίβο: Το μοτίβο κατάγματος είναι ο ιατρικός όρος για το σχήμα ενός σπασίματος ή πώς φαίνεται.
  2. Αίτια: Ορισμένα κατάγματα ταξινομούνται ανάλογα με το πώς συμβαίνουν.
  3. Μέρος του σώματος: Το μέρος του σώματος όπου έσπασε ένα κόκκαλο.

Πώς αντιμετωπίζονται τα κατάγματα των οστών;

Ακινητοποίηση

Εάν το κάταγμά σας είναι ήπιο και τα οστά σας δεν απομακρύνθηκαν πολύ από τη θέση τους, μπορεί να χρειαστείτε μόνο νάρθηκα ή γύψο. Ο νάρθηκας απαιτείται συνήθως τρεις έως πέντε εβδομάδες. Εάν χρειαστεί γύψος, πιθανότατα να διαρκέσει περισσότερο, συνήθως έξι έως οκτώ εβδομάδες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε ακτινογραφίες παρακολούθησης για να βεβαιωθείτε ότι τα οστά σας βρίσκονται σε καλύτερο «δρόμο».

Χειρουργική κατάγματος οστών

Ορισμένα κατάγματα οστών απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Ανάλογα με τον τύπο του κατάγματος και πόσο σοβαρή βλάβη έχουν υποστεί τα οστά, υπάρχουν λίγες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός γιατρός.

Που μπορώ να βρω νάρθηκες για την αντιμετώπιση του κατάγματος;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από, νάρθηκες και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη. Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *