Κάκωση Έσω Πλάγιου Συνδέσμου | Πληροφορίες

Τι είναι η κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου;

Η κάκωση του έσω πλάγιου συνδέσμου, είναι βλάβη στον έσω παράπλευρο σύνδεσμο. Αυτός είναι ένας κύριος σύνδεσμος που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του γόνατός. Η κάκωση μπορεί να είναι μερική  ή πλήρης. Ένας σύνδεσμος είναι μια σκληρή ζώνη ιστού που συνδέει ένα οστό με ένα άλλο οστό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι βαθμοί κακώσεων υπάρχουν;

Βαθμός 1: Η κάκωση βαθμού 1 είναι μια ήπια ρήξη κατά την οποία λιγότερο από το 10% των ινών του συνδέσμου έχουν σκιστεί και το γόνατό είναι ακόμα σταθερό. Πιθανότατα θα εμφανιστεί κάποια ευαισθησία και ήπιος πόνος.
Βαθμός 2: Η κάκωση βαθμού 2 είναι μια μέτρια ρήξη κατά την οποία ο σύνδεσμος είναι μερικώς σχισμένος, συνήθως το επιφανειακό τμήμα του. Το γόνατό πιθανότατα θα είναι χαλαρό όταν μετακινείται με το χέρι και πιθανότατα ο έντονος πόνος και η ευαισθησία κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εσωτερική πλευρά του γόνατος.
Βαθμός 3: Η κάκωση βαθμού 3 είναι μια σοβαρή ρήξη στην οποία ο σύνδεσμος τόσο επιφανειακά όσο και βαθιά έχει σκιστεί εντελώς. Το γόνατό σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα να είναι πολύ ασταθές και χαλαρό και ενώ παράλληλα υπάρχει το αίσθημα του πόνου και ευαισθησίας.

Κάκωση Έσω Πλάγιου Συνδέσμου
Κάκωση Έσω Πλάγιου Συνδέσμου

Πως αντιμετωπίζεται η κάκωση του έσω πλάγιου συνδέσμου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου αναρρώνουν από μη χειρουργική θεραπεία. Ωστόσο παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης:

  • Μέθοδος RICE (ανάπαυση, πάγος, συμπίεση, ανύψωση): Η μέθοδος RICE περιλαμβάνει την ανάπαυση του γόνατου, την τοποθέτηση πάγου στο γόνατό, τη χρήση ελαστικού επίδεσμου γύρω από το γόνατο (συμπίεση) και την ανύψωση του γόνατος. Η μέθοδος RICE βοηθά στη μείωση του πόνου και του οιδήματος.
  • Λήψη παυσίπονων: Ο γιατρός σας, μπορεί να συστήσει τη λήψη παυσίπονων (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή ΜΣΑΦ) για να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος στο γόνατο.
  • Η χρήση νάρθηκα: Μπορείτε να φορέσετε ένα στήριγμα γόνατος το οποίο εμποδίζει το γόνατό να κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη.
  • Πατερίτσες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατερίτσες για να περπατήσετε, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε το βάρος που βάζετε στο πάσχον γόνατο.
  • Φυσικοθεραπεία: Οι ασκήσεις φυσικοθεραπείας είναι αρκετά χρήσιμες για να βελτιώσετε τη δύναμη και το εύρος κίνησης στο γόνατό. Οι ασκήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ενδυνάμωση των μυών των μηρών.

Που μπορώ να βρω πατερίτσες και νάρθηκες για την αντιμετώπιση της κάκωσης του έσω πλάγιου συνδέσμου;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πατερίτσες και νάρθηκες καθώς και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη. Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *