Διάστρεμμα | Πληροφορίες & Τρόποι Αντιμετώπισης

Διάστρεμμα αστραγάλου, γόνατος και καρπού

Το διάστρεμμα, είναι ένας τραυματισμός όπου ένας σύνδεσμος τεντώνεται ή σκίζεται μέσα σε μια άρθρωση. Τα συνήθη σημεία που μπορεί να προκληθεί αυτός ο τραυματισμός είναι ο αστράγαλος, το γόνατο και ο καρπός. Σε σοβαρά διαστρέμματα, οι σύνδεσμοι μπορεί να σκιστούν μερικώς ή πλήρως οδηγώντας τον ασθενή σε χειρουργική επέμβαση. Η θεραπεία για διαστρέμματα συχνά περιλαμβάνει ξεκούραση και φυσικοθεραπεία. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα σημεία που μπορούν να προσβληθούν από το διάστρεμμα.

  • Διάστρεμμα αστραγάλου: Αυτός ο τύπος διαστρέμματος συμβαίνει συνήθως όταν το πόδι γυρίζει προς τα μέσα καθώς τρέχετε, στρίβετε ή προσγειώνεστε στον αστράγαλο μετά από ένα άλμα.
  • Διάστρεμμα γόνατος: Συνήθως, αυτό συμβαίνει μετά από χτύπημα στο γόνατο ή πτώση. Ακόμη, η ξαφνική συστροφή του γόνατος μπορεί να οδηγήσει σε διάστρεμμα.
  • Διάστρεμμα καρπού: Αυτό το διάστρεμμα συμβαίνει συχνά όταν πέφτετε και προσγειώνεστε με τεντωμένο χέρι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προκαλεί το διάστρεμμα και ποια τα συμπτώματα;

Ένα διάστρεμμα προκαλείται είτε από έναν άμεσο ή έμμεσο τραυματισμό που βγάζει την άρθρωση από τη θέση της και παρατείνει, μερικές φορές σχίζοντας τους συνδέσμους στήριξης. Παραδείγματα τραυματισμών που προκαλούν διάστρεμμα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Στραμπούληγμα του αστραγάλου, είτε ενώ τρέχετε, αλλάζετε κατεύθυνση ή προσγειώνεστε από ένα άλμα.
  2. Πτώση ή ολίσθηση σε βρεγμένη επιφάνεια ή ανώμαλο έδαφος.
  3. Ένα χτύπημα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων επαφής που προκαλούν άμεσο χτύπημα ή αλλαγή ισορροπίας και πτώσεις.

Τα σημεία και τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να περιλαμβάνουν:

➡️ Πόνο
➡️ Οίδημα, το οποίο μπορεί να υποδεικνύει υποκείμενη φλεγμονή εντός της άρθρωσης ή εντός του μαλακού ιστού που περιβάλλει την άρθρωση
➡️ Αστάθεια, ιδιαίτερα σε αρθρώσεις που φέρουν βάρος όπως το γόνατο ή ο αστράγαλος
➡️ Απώλεια της ικανότητας κίνησης και χρήσης της άρθρωσης

Αντιμετώπιση διαστρέμματος

Ο προσωπικός σας γιατρός θα σας συμβουλέψει πλήρως για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το διάστρεμμα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος βρίσκεται. Συνήθως μια συγκεκριμένη μέθοδος για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες μετά τον τραυματισμό είναι αρκετά αποδοτική και χρησιμοποιείται συχνά. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει:

  • Προστασία: Προσπαθήστε να ακινητοποιήσετε την τραυματισμένη περιοχή και να μην ασκείται πίεση από κάποιο βάρος.
  • Ξεκούραση: Μειώστε τις τακτικές σας ασκήσεις και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
  • Πάγος: Εφαρμόστε μια παγοκύστη στην τραυματισμένη περιοχή για 10 λεπτά. Κάντε το από τέσσερις έως οκτώ φορές την ημέρα.
  • Συμπίεση: Η συνεχής πίεση στην τραυματισμένη περιοχή συμβάλλει θετικά στην επούλωση της. Δείτε τους νάρθηκες που διαθέτουμε για συμπίεση τραυματισμένων περιοχών
  • Ανύψωση: Για να μειώσετε το πρήξιμο, κρατήστε την τραυματισμένη περιοχή ψηλά πάνω σε ένα μαξιλάρι.

Που μπορώ να βρω νάρθηκες για την αντιμετώπιση διαστρέμματος;

Στο κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ορθοπεδικά είδη αντιμετώπισης του διαστρέμματος και όχι μόνο! Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΛάστιχα Ενδυνάμωσης, Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *