Ρήξη Χιαστού

Ρήξη χιαστού | Τι είναι ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος;

Ρήξη χιαστού | Το γόνατο είναι μια άρθρωση που συγκρατείται από τέσσερις συνδέσμους. Ένας σύνδεσμος είναι μια δομή στο γόνατο που συγκρατεί τα οστά ενωμένα και βοηθά στον έλεγχο της κίνησης ή της κίνησης της άρθρωσης. Υπάρχει ένας σύνδεσμος σε κάθε πλευρά του γόνατος (οι παράπλευροι σύνδεσμοι) και δύο σύνδεσμοι είναι βαθιά μέσα στο γόνατο. Οι δύο σύνδεσμοι μέσα στο γόνατο που «διασταυρώνονται» μεταξύ τους ονομάζονται πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος (ACL) και οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος (PCL). Και οι δύο σύνδεσμοι συνδέονται από τη μία πλευρά στο άκρο του μηριαίου οστού και από την άλλη στην κορυφή του κνήμης.

Δείτε τα ορθοπεδικά προϊόντα γόνατος που διαθέτουμε!

+
Εξαντλημένο
+
-13%
Browse Wishlist
+

Πως μπορεί να προκληθεί η ρήξη χιαστού;

Η ρήξη χιαστού μπορεί να προκληθεί με διάφορους τρόπους. Το πιο συνηθισμένο αίτιο είναι ο ξαφνικός ελιγμός περιστροφής κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας. Αυτό παρατηρείται συνήθως στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Ακόμη, ο σύνδεσμος μπορεί να τραυματιστεί και να σκιστεί είτε στην εργασία είτε σε τροχαίο ατύχημα. Τη στιγμή του τραυματισμού, μπορεί να ακούσετε ένα «κρακ» σαν κάτι να σπάει. Ο πόνος που βιώνεται εκείνη τη στιγμή είναι μεταβλητός, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά σοβαρός. Το πρήξιμο του γόνατος αναπτύσσεται τη στιγμή του τραυματισμού εντός των πρώτων ωρών, αλλά η έκταση του πρηξίματος μπορεί να περιοριστεί εάν τοποθετηθεί άμεσα πάγος ή νάρθηκας στο γόνατο.

Ρήξη Χιαστού
Ρήξη Χιαστού

Ποια είναι τα συμπτώματα & Πως αντιμετωπίζεται η ρήξη χιαστού;

Τα συμπτώματα της ρήξης χιαστού μπορεί να είναι το πρήξιμο του γόνατος, ο ήχος «κρακ» σαν να σπάει κάτι την στιγμή του τραυματισμού, αδυναμία στο πόδι και αστάθεια του γόνατος. Οι επιλογές θεραπείας βασίζονται στα συμπτώματα του ασθενούς, την εξέταση, τον τύπο τραυματισμού του συνδέσμου και τον τύπο των στόχων αθλητισμού και δραστηριότητας που θέλει να πετύχει.

Μη χειρουργική θεραπεία

Η μη χειρουργική θεραπεία είναι κατάλληλη για ήπιες βλάβες στον χιαστό. Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την ακινητοποίηση με τη χρήση νάρθηκα ή άλλων βοηθημάτων για το πόδι. Ακόμη συνιστάται και η  φυσικοθεραπεία αλλά και σταδιακή μετάβαση σε τακτικές δραστηριότητες και αθλήματα.

Χειρουργική θεραπεία

Η χειρουργική θεραπεία συνιστάται για άτομα με πλήρη ρήξη. Οι χειρουργικές επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του τραυματισμού του χιαστού. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον προσωπικό σας γιατρό για περισσότερες πληροφορίες.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά βοηθήματα για τον χιαστό;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ποιοτικούς Νάρθηκες, και Επιγονατίδες, για ρήξη χιαστού σε πολλά μεγέθη. Ακόμη εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *