Ρήξη Συνδέσμων

Ρήξη συνδέσμων | Τι είναι οι σύνδεσμοι;

Οι σύνδεσμοι είναι ινώδεις συνδετικοί ιστοί που συνδέουν τα οστά με άλλα οστά, υποστηρίζουν τις αρθρώσεις και τα εσωτερικά όργανα και περιορίζουν την κίνησή τους. Ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι συνδέσμων, οι αρθρικοί σύνδεσμοι είναι οι πιο συνηθισμένοι και διασχίζουν τις αρθρικές επιφάνειες που συνδέουν τα οστά παρέχοντας έτσι σταθερότητα στην άρθρωση. Οι σύνδεσμοι υπάρχουν γύρω από τους αστραγάλους, τους αγκώνες, τα γόνατα, τους ώμους και άλλες αρθρώσεις. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τη ρήξη συνδέσμων καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Ποια είναι τα συμπτώματα ρήξης συνδέσμου;

  • Περιορισμένη ικανότητα κίνησης της άρθρωσης
  • Αίσθημα αδυναμίας στην περιοχή της άρθρωσης
  • Αίσθημα έντονου πόνου που δεν βελτιώνεται άμεσα

Ποιοι σύνδεσμοι τραυματίζονται πιο συχνά;

Οι πιο συχνά τραυματισμένοι σύνδεσμοι είναι οι αστράγαλοι και τα γόνατα.

👉 Ένας σχισμένος σύνδεσμος του αστραγάλου προκαλείται συνήθως από τη συστροφή της άρθρωσης (σκίσιμο, διάταση ή πλήρης ρήξη) των συνδέσμων που ενώνουν τα οστά του αστραγάλου. 
🦵 Ένας σχισμένος σύνδεσμος του γόνατος είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας ξαφνικής κίνησης συστροφής (πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος) ή μιας άμεσης πρόσκρουσης στο σημείο (οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος).

Άλλοι συχνά τραυματισμένοι σύνδεσμοι περιλαμβάνουν τον ώμο και τον καρπό.

🙋‍♂️ Ο σχισμένος σύνδεσμος του ώμου οφείλεται συχνά σε επαναλαμβανόμενη κίνηση των ώμων (π.χ. πέταγμα μπάλας, άρση βαρών) ή σε οξύ τραύμα.
🤜 Ο σχισμένος σύνδεσμος του καρπού οφείλεται συνήθως σε συστροφή του καρπού.

Ρήξη Συνδέσμου Γόνατος
Ρήξη Συνδέσμου Γόνατος

Πως μπορώ να αποτρέψω τον τραυματισμό των συνδέσμων;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να αποτρέψετε έναν τραυματισμό στους συνδέσμους σας. Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά στην πρόληψη της τενοντίτιδας και περαιτέρω τραυματισμών στους τένοντες και στους συνδέσμους. Ακόμη σε περίπτωση που τραυματιστείτε σε κάποιον σύνδεσμο, εφαρμόστε άμεσα πάγο για την μείωση πρηξίματος και απευθυνθείτε στον προσωπικό σας γιατρό.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά βοηθήματα για ρήξη συνδέσμων;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει εκατοντάδες ορθοπεδικά προϊόντα σε μοναδικές τιμές. Ακόμη εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *