Κακώσεις Τένοντα | Πληροφορίες

Τι είναι οι κακώσεις του τένοντα;

Οι τένοντες είναι οι σκληρές ίνες που συνδέουν τους μυς με τα οστά. Για παράδειγμα, ο αχίλλειος τένοντας συνδέει τον μυ της γάμπας με το οστό της φτέρνας. Οι περισσότερες Κακώσεις του τένοντα συμβαίνουν κοντά σε αρθρώσεις, όπως στον ώμο, τον αγκώνα, το γόνατο και τον αστράγαλο. Ένας τραυματισμός του τένοντα μπορεί να συμβεί ξαφνικά, αλλά συνήθως είναι το αποτέλεσμα πολλών μικροσκοπικών σχισμάτων στον τένοντα που έχουν συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτοί οι τραυματισμοί / κακώσεις ονομάζονται:

  • Τενοντίτιδα: Αυτό σημαίνει «φλεγμονή του τένοντα».
  • Τενοντίαση: Αυτό αναφέρεται σε μικροσκοπικές ρήξεις στον ιστό μέσα και γύρω από τον τένοντα που προκαλούνται από υπερβολική χρήση του τένοντα.

Τι προκαλεί τον τραυματισμό στον τένοντα;

Οι περισσότεροι τραυματισμοί των τενόντων είναι αποτέλεσμα σταδιακής φθοράς του τένοντα από υπερβολική χρήση ή γήρανση. Οποιοσδήποτε μπορεί να τραυματιστεί στον τένοντα. Ωστόσο, οι άνθρωποι που κάνουν τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά στις δουλειές τους, στα αθλήματα ή στις καθημερινές τους δραστηριότητες είναι πιο πιθανό να βλάψουν έναν τένοντα. Ένας τραυματισμός τένοντα μπορεί να συμβεί ξαφνικά ή με την πάροδο του χρόνου. Είναι πιο πιθανό να έχετε έναν ξαφνικό τραυματισμό εάν ο τένοντας έχει εξασθενήσει με τον καιρό.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η τενοντοπάθεια συνήθως προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και απώλεια δύναμης στην πληγείσα περιοχή. Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος μπορεί να είναι:

➡️ Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί όταν χρησιμοποιηθεί ο τένοντας.
➡️ Μπορεί να είναι μεγαλύτερο το αίσθημα πόνου και δυσκαμψίας κατά τη διάρκεια της νύχτας ή το πρωί.
➡️ Η περιοχή μπορεί να είναι ευαίσθητη, κόκκινη, ζεστή ή πρησμένη εάν υπάρχει φλεγμονή.
➡️ Μπορεί να παρατηρηθεί ένας ήχος σαν κάτι να σπάει στον τένοντα.

Κακώσεις Τένοντα
Κακώσεις Τένοντα

Πως αντιμετωπίζονται οι κακώσεις του τένοντα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να θεραπεύσετε έναν τραυματισμό τένοντα στο σπίτι. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να ξεκινήστε τα παρακάτω βήματα βήματα (Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον προσωπικό σας γιατρό έτσι ώστε να σας χορηγήσει την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε):

  • Ξεκουράστε την επώδυνη περιοχή και αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα επιδεινώνει τον πόνο.
  • Εφαρμόστε πάγο για 10 έως 15 λεπτά τη φορά, 2 φορές την ώρα, για τις πρώτες 72 ώρες.
  • Πάρτε μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά όπως ακεταμινοφαίνη εάν χρειαστεί. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις προφυλάξεις για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
  • Κάντε απαλές ασκήσεις εύρους κίνησης και διατάσεις για να αποφύγετε τη δυσκαμψία.

Που μπορώ να βρω ορθοπεδικά βοηθήματα για τους τραυματισμούς του τένοντα;

Το κατάστημα μας βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη Αττικής και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πατερίτσες και νάρθηκες καθώς και άλλα χρήσιμα ορθοπεδικά είδη για την αντιμετώπιση κακώσεων του τένοντα. Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα ΕνδυνάμωσηςΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *