Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα

Τι είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα;

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί πόνο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και αδυναμία στο χέρι και στον καρπό. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει αυξημένη πίεση μέσα στον καρπό, σε ένα νεύρο που ονομάζεται διάμεσο νεύρο. Αυτό το νεύρο παρέχει την αίσθηση στον αντίχειρα, στον δείκτη και στο μεσαίο δάχτυλο. Οι αλλαγές στον τρόπο της καθημερινής ζωής, όπως η χρήση νάρθηκα καρπού, είναι μια πιθανή θεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση είναι μια πιο σοβαρή περίπτωση για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νάρθηκας Kαρπού Aντίχειρα Velvet Spica 20cm

Ποια είναι τα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα;

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα προκαλείται όταν ο καρπός περιμετρικά στενεύει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πιέζει προς τα κάτω το μέσο νεύρο και τους τένοντες (που βρίσκονται μέσα στον καρπιαίο σωλήνα), τα κάνει να διογκώνονται, γεγονός που διακόπτει την αίσθηση στα δάχτυλα και το χέρι. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν σιγά σιγά και μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Μούδιασμα τη νύχτα.
  • Μυρμήγκιασμα και/ή πόνος στα δάχτυλα (ειδικά στον αντίχειρα, στον δείκτη και στο μεσαίο δάχτυλο).

Επειδή μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με κουλουριασμένους καρπούς, τα νυχτερινά συμπτώματα είναι κοινά. Τα νυχτερινά συμπτώματα είναι συχνά τα πρώτα που αναφαίνονται συνήθως.

Τα κοινά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα.
  2. Μειωμένη αίσθηση στα άκρα των δακτύλων.
  3. Δυσκολία στη χρήση του χεριού για μικρές εργασίες, όπως:
  • Ο χειρισμός μικρών αντικειμένων.
  • Ο χειρισμός τιμονιού του αυτοκινήτου.
  • Το κράτημα ενός βιβλίου για ανάγνωση.
  • Η Γραφή.
  • Η Χρήση του πληκτρολογίου ενός υπολογιστή.

Καθώς το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα επιδεινώνεται, τα συμπτώματα γίνονται πιο εμφανή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Αδυναμία στο χέρι.
  • Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών που απαιτούν λεπτές κινήσεις (όπως το κούμπωμα ενός πουκάμισου).
  • Στην πιο σοβαρή κατάσταση, οι μύες στη βάση του αντίχειρα μικραίνουν ορατά σε μέγεθος (ατροφία).

Πως αντιμετωπίζεται το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα;

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους: μη χειρουργικά ή με χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο προσεγγίσεις. Συνήθως, οι μη χειρουργικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις και σας επιτρέπουν να συνεχίσετε τις καθημερινές δραστηριότητες αδιάκοπα. Οι χειρουργικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν σε πιο σοβαρές περιπτώσεις και να έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Συνήθως δοκιμάζονται πρώτα οι μη χειρουργικές θεραπείες. Η θεραπεία ξεκινά με:

  • Νάρθηκα καρπού τη νύχτα.
  • Λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη.
  • Ενέσεις κορτιζόνης.

Χειρουργικές θεραπείες

Η χειρουργική επέμβαση συνιστάται όταν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα δεν ανταποκρίνεται σε μη χειρουργικές θεραπείες ή η περίπτωση είναι πιο σοβαρή. Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι να αυξηθεί το μέγεθος του χώρου εσωτερικού χώρου του καρπού προκειμένου να μειωθεί η πίεση στα νεύρα και τους τένοντες που διέρχονται από εκεί. Αυτό γίνεται με το κόψιμο (απελευθέρωση) του συνδέσμου που καλύπτει τον καρπιαίο σωλήνα στη βάση της παλάμης. Αυτός ο σύνδεσμος ονομάζεται εγκάρσιος καρπιαίος σύνδεσμος.

Που μπορώ να βρω βοηθήματα για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει ποιοτικoύς και οικονομικούς νάρθηκες σε πολλά μεγέθη. Ακόμη εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης,, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *