Τενοντίτιδα Αστραγάλου

Τι είναι η τενοντίτιδα του αστραγάλου;

Η περονιαία τενοντίτιδα (τενοντίτιδα του αστραγάλου) είναι η φλεγμονή στους τένοντες που εκτείνονται κατά μήκος του εξωτερικού οστού του αστραγάλου και της πλευράς του ποδιού. Αυτοί οι τένοντες του ιστού συνδέουν τους μύες του κάτω άκρου με τα οστά του ποδιού. Βοηθούν στη σταθεροποίηση και την ισορροπία του ποδιού και του αστραγάλου σας, προστατεύοντάς τα από τραυματισμούς. Αυτός ο τύπος τενοντίτιδας, είναι συνήθως αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης των αστραγάλων και των ποδιών γενικώς, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί ξαφνικά εάν πέσετε και τραυματίσετε το πόδι σας. Βρείτε όλες τις επιστραγαλίδες, περικνημίδες και όλους τους νάρθηκες που διαθέτουμε, για να καταπολεμήσετε την τενοντίτιδα του αστραγάλου άμεσα και οικονομικά!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε τα ορθοπεδικά μας!

+
+
+
20.00
+
10.00

Από τι μπορεί να προκληθεί η τενοντίτιδα του αστραγάλου;

Η φλεγμονή του περονιαίου τένοντα μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, με επαναλαμβανόμενη υπερβολική χρήση των τενόντων. Ακόμη, μπορεί να συμβεί ξαφνικά λόγω ενός οξέος τραυματισμού στον αστράγαλο όπως ένα διάστρεμμα. Οι τένοντες μπορεί να διογκωθούν, καθιστώντας δύσκολη την ομαλή κίνησή τους.

Ποια είναι τα συμπτώματα της τενοντίτιδας του αστραγάλου;

Τα συμπτώματα της περονιαίας τενοντίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στον αστράγαλο σε όλο το μήκος του τένοντα σας.
  • Πόνο που επιδεινώνεται με τη σωματική δραστηριότητα.
  • Πρήξιμο ή αίσθημα ζέστης γύρω από τον τένοντα σας.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την τενοντίτιδα του αστραγάλου;

Οι συντηρητικές θεραπείες συνήθως βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής των τενόντων μέσα σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο εάν η τενοντίτιδα είναι αποτέλεσμα άλλου τραυματισμού, όπως διάστρεμμα.

Οι συνήθεις θεραπείες για την τενοντίτιδα αστραγάλου περιλαμβάνουν:

Επιστραγαλίδα: Μια επιστραγαλίδα μπορεί να σταθεροποιήσει τον αστράγαλό σας εάν πρέπει να εκτελέσετε ορισμένες κινήσεις, όπως τρέξιμο ή άλμα.
Ακινητοποίηση: Μπορεί να χρειαστείτε ένα μαλακό γύψο ή μπότα για να ακινητοποιήσετε το πόδι σας και να αφαιρέσετε το βάρος από τους τένοντες σας ώστε να επουλωθούν.
Φάρμακα: Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) μπορούν να μειώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ενέσεις στεροειδών γύρω από τον τένοντα.
Φυσικοθεραπεία: Οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να σας καθοδηγήσουν μέσα από ασκήσεις και διατάσεις, έτσι ώστε να ανακτήσετε τη δύναμη και την ευλυγισία στο πόδι και τον αστράγαλο σας. Ο θεραπευτής σας μπορεί επίσης να σας συστήσει θεραπεία με πάγο ή θερμότητα.
Μέθοδος RICE: Μπορείτε να κάνετε RICE (ανάπαυση, πάγος, συμπίεση και ανύψωση) στο σπίτι. Ξεκουραστείτε αποφεύγοντας έντονες δραστηριότητες. Εφαρμόστε μια παγοκύστη ή κρύα κομπρέσα στον αστράγαλο σας για 20 λεπτά κάθε δύο ώρες. Τυλίξτε τον αστράγαλό σας με έναν επίδεσμο για να μειώσετε το πρήξιμο και διατηρήστε τον αστράγαλό σας ανυψωμένο, κατά προτίμηση πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας.

Που μπορώ να βρω ποιοτικές επιστραγαλίδες;

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, διαθέτει ποιοτικές και οικονομικές επιστραγαλίδες σε πολλά μεγέθη. Ακόμη εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων μας. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης,, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *