Τενοντίτιδα, Συμπτώματα και Τρόποι Καταπολέμησης

ℹ️ Τενοντίτιδα, Συμπτώματα και Τρόποι Καταπολέμησης

Η τενοντίτιδα είναι η φλεγμονή των τενόντων που συνδέουν τους μυς στα οστά. Η τενοντίτιδα, προκαλεί έντονο πόνο και ευαισθησία στο εξωτερικό μέρος μιας άρθρωσης. Η τενοντίτιδα, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε τένοντα, αλλά είναι πιο συνηθισμένο στους ώμους, τους αγκώνες, τους καρπούς, τα γόνατα και τις φτέρνες. Οι περισσότερες τενοντίτιδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ξεκούραση, φυσικοθεραπεία και φάρμακα για τη μείωση του πόνου. Η μακροχρόνια φλεγμονή του τένοντα μπορεί να προκαλέσει ρήξη τένοντα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας σχισμένος τένοντας μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

👉 Τύποι και συμπτώματα τενοντίτιδας

Οι πιο γνωστές περιπτώσεις τενοντίτιδας είναι στα εξής σημεία:

Τα συμπτώματα της τενοντίτιδας τείνουν να εμφανίζονται όταν ένας τένοντας προσκολλάται σε ένα οστό. Τα συμπτώματα συχνά περιλαμβάνουν:

  • Πόνο, που συχνά περιγράφεται ως θαμπός πόνος, ειδικά όταν μετακινείτε το τραυματισμένο άκρο ή την άρθρωση
  • Αδυναμία συγκεκριμένων κινήσεων
  • Οίδημα (συλλογή υγρού στον ενδοκυττάριο χώρο)

Πότε να επισκεφθείτε γιατρό;

Οι περισσότερες περιπτώσεις τενοντίτιδας αντιμετωπίζονται με την αυτοφροντίδα. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας εάν τα συμπτώματά δεν υποχωρήσουν μετά από λίγες ημέρες και εάν παρεμποδίσουν τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

🤔 Ποια είναι τα αίτια της τενοντίτιδας;

Η τενοντίτιδα, μπορεί να προκληθεί από έναν ξαφνικό τραυματισμό που είχατε, ωστόσο η πιο πιθανή αιτία, είναι η επανάληψη της ίδιας κίνησης με την πάροδο του χρόνου. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν τενοντίτιδα επειδή οι δουλειές ή τα χόμπι τους περιλαμβάνουν κινήσεις που επαναλαμβάνουν συνεχώς. Αυτό ασκεί πίεση στους τένοντες με αποτέλεσμα να δημιουργήσει φλεγμονή στους τένοντες. Η σωστή κίνηση σε αθλήματα ή στη δουλειά, είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν χρειάζεται να επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις. Η λανθασμένη κίνηση μπορεί να υπερφορτώσει τον τένοντα και να οδηγήσει σε τενοντίτιδα.

✔️ Πώς αντιμετωπίζεται η τενοντίτιδα;

Η θεραπεία της τενοντίτιδας περιλαμβάνει:

  • Αποφυγή δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν το πρόβλημα.
  • Ανάπαυση της τραυματισμένης περιοχής.
  • Πάγο στην περιοχή την ημέρα του τραυματισμού.
  • Λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.

Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες με τους παραπάνω τρόπους αντιμετώπισης, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστείτε πιο προηγμένες θεραπείες, όπως:

  • Ενέσεις κορτικοστεροειδών: Τα κορτικοστεροειδή χρησιμοποιούνται συχνά επειδή δρουν γρήγορα για να μειώσουν τη φλεγμονή και τον πόνο.
  • Φυσικοθεραπεία: Η φυσικοθεραπεία περιλαμβάνει εύρος ασκήσεων κίνησης και νάρθηκα στην περιοχή του τραυματισμού.
  • Χειρουργική επέμβαση: Αυτό απαιτείται σπάνια και μόνο για σοβαρά προβλήματα που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.

❓ Που μπορώ να βρω προϊόντα αντιμετώπισης τενοντίτιδας;

Το κατάστημα μας, διαθέτει τεράστια ποικιλία από ορθοπεδικά προϊόντα και όχι μόνο! Περιηγηθείτε στη μεγάλη γκάμα μας, επιλέγοντας ΕΔΩ. Ακόμη μπορείτε να κάνετε δικό σας το νάρθηκα καρπού αντίχειρα σε ανταγωνιστική τιμή. Βρείτε όλες τις πληροφορίες αλλά και τα μεγέθη που διαθέτουμε επιλέγοντας παρακάτω:

Νάρθηκας Καρπού Αντίχειρα

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη Αττικής, εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα με άμεση αποστολή των προϊόντων σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Διαθέτουμε πολλά ορθοπεδικά προϊόντα αντιμετώπισης τενοντίτιδας. Θέλουμε να σας προμηθεύουμε με τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα της αγοράς! Κύριο μέλημα μας, η άμεση εξυπηρέτηση σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα σε προϊόντα GibaudΠροϊόντα Ακράτειας ΕνηλίκωνΛάστιχα Ενδυνάμωσης,, ΝάρθηκεςΕπιγονατίδεςΤαινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *