Μπότα για Κάταγμα Έξω Σφύρου Ποδοκνημικής

Μπότα για Κάταγμα Έξω Σφύρου Ποδοκνημικής

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μπότα για κάταγμα έξω σφύρου ποδοκνημικής; Πότε την χρειάζομαι;
Για να απαντηθούν τα παραπάνω χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους που αρχικά συμβαίνουν κατάγματα, πως χωρίζονται αυτά αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του με μπότα για κάταγμα έξω σφύρου ποδοκνημικής.

Γενικά Κατάγματα & Κάταγμα Έξω Σφύρου Αστραγάλου

Τα κατάγματα των οστών στο πόδι και στον αστράγαλο μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Η σωστή θεραπεία για τα κατάγματα γενικώς, αποτελεί μια βασική διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επούλωση θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το κάταγμα αναφέρεται σε τραυματισμό ή σπάσιμο των οστών. Αν και τα μικρά κατάγματα μπορούν να επουλωθούν μόνα τους, τα πιο σοβαρά κατάγματα θα απαιτήσουν χειρουργική επέμβαση. Το κάταγμα έξω σφύρου (αστραγάλου), συνήθως αποτελεί τον πιο συχνό τραυματισμό των κάτω άκρων.

Η ειδική Μπότα για Κάταγμα Έξω Σφύρου Ποδοκνημικής, είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας, μετά την ακόλουθη εγχείρηση, η οποία συμβάλει θετικά στην άμεση ανάρρωση του ποδιού.

Ανατομία κάτω άκρου
Ανατομία κάτω άκρου, μπότα για κάταγμα έξω σφύρου ποδοκνημικής

Ποια είναι τα αίτια κατάγματος Έξω Σφύρου Ποδοκνημικής

Η δομή του ποδιού και του αστραγάλου, περιέχει πολλά οστά τα οποία δομούνται πολύ περίπλοκα, και σε περίπτωση που ένα μόνο από αυτά τα οστά σπάσει, μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και να βλάψει πολύ την κινητικότητα. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως θεραπεία εάν έχετε υποστεί κάταγμα έξω σφύρου (αστραγάλου) ή οπουδήποτε αλλού στο πόδι, έτσι ώστε να διασφαλίσετε την πλήρη ανάρρωση και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του όσο πιο άμεσα γίνεται.

Εάν τα οστά, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες στο πόδι και στον αστράγαλο σας είναι αδύναμα, τότε είστε πιο επιρρεπείς σε κατάγματα. Τα κατάγματα συμβαίνουν όταν υπάρχει κάποιο τραύμα στο οστό. Το τραύμα μπορεί να προκύψει από:

  • Στρίβοντάς τον αστράγαλο απότομα από τη μία πλευρά στην άλλη
  • Υπέρκαμψη ή υπερβολική επέκταση της άρθρωσης
  • Άσκηση υπερβολικής δύναμης στον αστράγαλο ή το πόδι (π.χ. άλμα με μεγάλη δύναμη)
  • Πτώση με τον αστράγαλο από μεγάλο ύψος ή παραπάτημα ενώ περπατάτε

Τι είναι η Μπότα για Κάταγμα Έξω Σφύρου Ποδοκνημικής;

Μια μπότα για κάταγμα έξω σφύρου ποδοκνημικής, βοηθά στη σταθεροποίηση του αστραγάλου και του επιτρέπει να ανακάμψει. Οι περισσότερες μπότες διαθέτουν από δύο έως πέντε ρυθμιζόμενους ιμάντες, οι οποίοι δένουν στο μέσο της γάμπας. Πολλά διαθέτουν επίσης λουράκι Velcro στο επάνω μέρος της μπότας. Οι μπότες αυτές, συνήθως, συνιστώνται για περίπου έξι εβδομάδες μετά τον τραυματισμό, προκειμένου να επιτρέψουν στο πόδι να επουλωθεί με τη φυσική του ταχύτητα.

Προτού φορέσετε μια μπότα για κάταγμα έξω σφύρου ποδοκνημικής, ο γιατρός σας θα πρέπει να καθορίσει εάν αυτή είναι η σωστή επιλογή αποκατάστασης για εσάς. Δεδομένου ότι είναι μια εναλλακτική μέθοδος αποκατάστασης, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου οι επαγγελματίες γατροί μπορεί να μην τη συστήσουν.

Κνημοποδικός Νάρθηκας 17

Μπορώ να περπατήσω κανονικά με αυτή τη μπότα;

Ένας σπασμένος αστράγαλος ή ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο, ή οποιοσδήποτε άλλος τραυματισμός, οδήγησε στην ανάγκη της χρήσης της μπότας για την ανάρρωση με παράλληλο περπάτημα, μπορεί να αποβεί σε κάτι αρκετά κουραστικό. Μπορεί να σας εμποδίσει να συνεχίσετε τη ζωή σας κανονικά και σας στερήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Η χρήση μιας ορθοπεδικής μπότας, ίσως να ακούγεται πολύ περίπλοκη, αλλά όχι με τις ακόλουθες συμβουλές:

✔️Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλες τις συστάσεις του φυσιοθεραπευτή σας. Ίσως χρειαστεί να ξεκουράζεστε περισσότερο και να κινείστε λιγότερο. Από την άλλη μεριά, εάν πρέπει να εξασκηθείτε, θα χρειαστεί να το κάνετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλες τις συστάσεις του γιατρού ή φυσιοθεραπευτή σας.
✔️Εάν τα πόδια σας πρηστούν μετά τον προτεινόμενο χρόνο περπατήματος, προσπαθήστε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.. Εάν το πρήξιμο δεν υποχωρήσει ή συνοδεύεται από σοβαρή ενόχληση, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Δείτε όλες τις Επιστραγαλίδες μας

+
+
+
20.00
+
10.00

Που μπορώ να βρω οικονομικές και ποιοτικές Μπότες για Κάταγμα Έξω Σφύρου Ποδοκνημικής;

ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το κατάστημα μας, στη Νέα Σμύρνη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε Μπότες Κατάγματος, Νάρθηκες, Επιγονατίδες, Λάστιχα Ενδυνάμωσης, Ταινίες Κινησιολογίας, Ηλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *