Τι είναι το rollator; Ότι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι ο Περιπατητήρας Πι;

Ο Περιπατητήρας Πι είναι ένα τετράποδο μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο χρησιμοποιείται για επιπλέον υποστήριξη του βάρους σας, ενώ περπατάτε. Είναι ιδανικά για άτομα που μπορούν ακόμα να περπατήσουν και δεν χρειάζονται αναπηρικό καροτσάκι, αλλά χρειάζονται επιπλέον βοήθεια. Επιτρέπει στον χρήστη να ακουμπάει στο πλαίσιο για ισορροπία και ξεκούραση. Οι περιπατητήρες Πι, κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο επειδή είναι ένα ισχυρό μέταλλο αλλά σχετικά ελαφρύ. Μπορεί να υποστηρίξει σημαντικό βάρος, αλλά είναι επίσης εύκολο να μετακινηθεί. Οι περιπατητήρες έχουν επίσης λαβές από καουτσούκ ή αφρώδες υλικό για να ακουμπούν εύκολα. Δείτε όλα τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του rolator και του περιπατητήρα Πι. Τι είναι το rollator; Δείτε παρακάτω όλες τις πληροφορίες για τους καινοτόμους περιπατητήρες με ρόδες.

Ποια είναι τα είδη των Περιπατητήρων Πι;

Ενώ όλοι οι περιπατητήρες Πι, είναι πρακτικοί και χρησιμεύουν ουσιαστικά το ίδιο, μερικοί έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες ανάγκες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτές τις διαφορές για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο περιπατητήρα για εσάς. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους πιο συνηθισμένους τύπους rollator (Περιπατητήρων)

Ποια είναι τα οφέλη από έναν περιπατητήρα;

Τα πλεονεκτήματα ενός περιπατητήρα περιλαμβάνουν την ικανότητα να έχετε ασφαλέστερους και μεγαλύτερους περιπάτους, καθώς οι περιπατητήρες είναι πιο σταθεροί και μειώνουν την αντοχή του ατόμου. Είναι επίσης ελαφριοί και σας επιτρέπουν να περπατάτε με πιο αργό ρυθμό. Συνήθως διατίθενται σε αναδιπλούμενες και μη αναδιπλούμενες επιλογές καθώς και με δυνατότητα ρύθμισης ύψους. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσάρτησης διαφόρων αξεσουάρ στο πλαίσιο όπως καλάθια, δίσκοι και τσάντες για μεγαλύτερη ευκολία.

Περιπατητήρας Αλουμινίου Rollator

Τι είναι το rollator; | Πληροφορίες

Ένα rollator, είναι ουσιαστικά ένας περιπατητήρας με ρόδες, αλλά με περισσότερα χαρακτηριστικά. Το πλαίσιο όπως οι περιπατητήρες, είναι συνήθως από αλουμίνιο. Το rollator είναι πιο δημοφιλές από τους περιπατητήρες Πι διότι οι τροχοί που διαθέτει, χρησιμεύουν πολύ περισσότερο στο περπάτημα. Είναι επίσης πιο ευέλικτοι, καθώς επιτρέπει στο χρήστη να το χρησιμοποιήσει ως κάθισμα εάν κουραστεί. Ωστόσο, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τόσο βάρος όσο ένας περιπατητήρας Πι, επειδή οι τροχοί του rollator το καθιστά λιγότερο σταθερό.

Τι είναι το rollator; | Ποια τα χαρακτηριστικά του;

Όλα τα είδη των rollator, διαθέτουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία τα καθιστούν στην κατηγορία rollator. Αυτά συνήθως είναι οι τροχοί, τα φρένα, ο αποθηκευτικός χώρος και το κάθισμα. Δείτε αναλυτικά όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που έχει ένα rollator:

Τροχοί

Τα rollator διαθέτουν τρεις ή τέσσερις τροχούς. Οι τροχοί έχουν συνήθως διάμετρο πέντε έως οκτώ ίντσες. Ουσιαστικά, όσο μεγαλύτερος είναι ο τροχός, τόσο πιο εύκολο είναι να σπρώξετε το rollator. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, σε περίπτωση που το έδαφος είναι τραχύ και ανώμαλο.

Τροχοί του rollator

Καθίσματα

Τα περισσότερα rollator έχουν κάθισμα. Το κάθισμα προσφέρει άνεση και ξεκούραση, εάν επιθυμείτε να καθίσετε σε αυτό. Ωστόσο, αν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε ένα rollator, που διαθέτει κάθισμα χωρίς επένδυση. Τα γεμισμένα καθίσματα, συνήθως προσφέρουν περισσότερη άνεση.

Κάθισμα rollator

Φρένα

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι φρένων στα rolators. Τα φρένα βρόχου και τα φρένα ώθησης. Τα φρένα βρόχου είναι ο πιο κοινός τύπος φρένων. Μοιάζουν με φρένα ποδηλάτου, όπου πιέζετε ένα μοχλό στη λαβή που ενεργοποιεί τα φρένα μέσω καλωδίου. Τα φρένα ώθησης ενεργοποιούνται με το βάρος, ώστε ο χρήστης να μπορεί απλώς να ακουμπάει στο rollator για να ενεργοποιήσει τα φρένα. Αυτό είναι σχεδιασμένο για άτομα με μειωμένη μνήμη ή μικρή δύναμη χεριών.

Φρένα rollator

Αποθηκευτικός χώρος

Τα περισσότερα rollator διαθέτουν χώρο αποθήκευσης, για να αποθηκεύετε ότι εσείς επιθυμείτε. Συνήθως ο χώρος αυτός, είναι ένα καλάθι ή μια τσάντα κάτω από το κάθισμα. Μερικές φορές το καλάθι είναι προσαρτημένο στο μπροστινό μέρος του rollator.

Χώρος αποθήκευσης rollator

Ποιοι είναι οι τύποι των rollator;

Ενώ σχεδόν όλα rollator, έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι rollator, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες ανάγκες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε, ποιοι είναι οι κύριοι τύποι των rollator και ποια τα χαρακτηριστικά τους.

Τρίτροχο rollator

Τα τρίτροχα rollator έχουν δύο τροχούς στο πίσω μέρος και ένα μπροστά. Είναι πολύ ευέλικτοι και χρησιμεύουν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους όπου μπορεί να υπάρχουν πολλές γωνίες και στενοί χώροι. Ωστόσο, είναι λιγότερο σταθεροί από τα rollator με τέσσερις τροχούς.

Περιπατητήρας 3τροχος Rollator

Τετράτροχο rollator

Τα τετράτροχα rollator είναι ο πιο κοινός τύπος rollator και χρησιμοποιείται περισσότερο. Κινούνται εύκολα και παρέχουν στο χρήστη αρκετή σταθερότητα. Επιπροσθέτως, επειδή το βάρος κατανέμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια, είναι πιο ομαλά στην ώθηση.

Περιπατητήρας Αλουμινίου Rollator

Συνδυασμός rollator και αναπηρικού αμαξιδίου

Ορισμένα rollator, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναπηρικά καροτσάκια. Οι τροχοί έχουν πολύ μακρύτερη διάμετρο και στηρίζονται στο πόδι, ώστε να μπορείτε να κάθεστε και να σας σπρώχνουν. Αυτή είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη και πρακτική επιλογή για άτομα που χρειάζονται την επιλογή να χρησιμοποιήσουν ένα rollator ως περιπατητήρα, αλλά και ως αναπηρικό καροτσάκι οποτεδήποτε χρειάζεται.

Τι είναι το rollator; | Που μπορώ να βρω το κατάλληλο rollator για εμένα;

Οι παραπάνω πληροφορίες, είναι μια επισκόπηση των διαφορετικών τύπων rollator όπως και για τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνηση ή έχετε κάποια απορία ως προς την αγορά του κατάλληλου rollator για εσάς, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, και κάποιος από το έμπειρο προσωπικό μας θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε ποικιλία σε Βαδιστικά, Ταινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *