Βαδιστικά Μπαστούνια για περπάτημα ηλικιωμένων

Τι είναι τα βαδιστικά μπαστούνια για περπάτημα ηλικιωμένων;

Το βαδιστικό μπαστούνι είναι μια βοηθητική συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για να βοηθήσει στο περπάτημα, να παρέχει σταθερότητα, υποστήριξη στάσης ή να βοηθήσει στη διατήρηση μιας καλής στάσης. Υπάρχουν πολλά βαδιστικά μπαστούνια για περπάτημα ηλικιωμένων, από ξύλο και μέταλλο μέχρι και ανθρακονήματα τελευταίας τεχνολογίας. Μπορείτε να επιλέξετε παραδοσιακά ή μοντέρνα χρώματα και σχέδια. Υπάρχουν κάποια βαδιστικά μπαστούνια, τα οποία διπλώνουν για να χωρέσουν σε μια θήκη μεταφοράς ή τσάντα, ενώ μερικά είναι ρυθμιζόμενα για να διευκολύνετε την απόκτηση του σωστού μήκους που χρειάζεστε. Δείτε όλα τα βαδιστικά μπαστούνια για περπάτημα ηλικιωμένων.

Βαδιστικά μπαστούνια & σκάλες

Το ανέβασμα ή το κατέβασμα μιας σειράς σκαλοπατιών με μπαστούνι απαιτεί εξάσκηση. Για να αποφύγετε τον τραυματισμό από μια απροσδόκητη πτώση, είναι συχνά πιο ασφαλές (και πιο σταθερό) να κρατάτε τη χειρολαβή με το ένα χέρι. Σε περίπτωση που θέλετε να ανέβετε σκάλες, θα πρέπει να το κάνετε σωστά για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε να ανεβαίνετε χρησιμοποιώντας το πιο δυνατό σας πόδι, ενώ το άλλο ακολουθεί από πίσω. Χρησιμοποιήστε το μπαστούνι για επιπλέον βοήθεια στηρίζοντας το σώμα σας σε αυτό. Ένα μπαστούνι, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση εύκολα και ανώδυνα.

Μπαστούνι Μεταλλικό Σπαστό & Ρυθμιζόμενο Με Βάση Και Φακό Led

Βαδιστικά μπαστούνια | Χρησιμοποιήστε το σωστά

 
Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, ένα βαδιστικό μπαστούνι, μπορεί να ανακουφίσει την πίεση, στις επώδυνες αρθρώσεις και να βελτιώσει την ισορροπία σας. Ωστόσο, η εσφαλμένη χρήση του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσης και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό άλλης περιοχής του σώματός σας. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σωστά.

 

 

1. Εύρεση του σωστού ύψους

Για να βεβαιωθείτε ότι το βαδιστικό σας μπαστούνι έχει το σωστό ύψος για εσάς, σηκωθείτε και χαλαρώστε τα χέρια σας. Παρατηρήστε τη θέση του οστού στο εξωτερικό του καρπού σας. Το πάνω μέρος της λαβής του βαδιστικού σας μπαστουνιού, πρέπει να έχει το ίδιο ύψος με το οστό του καρπού. Η ρύθμιση του σωστού ύψους θα μειώσει την πίεση στους ώμους, τα χέρια και τους καρπούς σας.

2. Χρησιμοποιήστε το μπαστούνι σας στη σωστή πλευρά

Είναι συνηθισμένο λάθος να χρησιμοποιείτε το βαδιστικό μπαστούνι με την αδύναμη πλευρά σας. Αυτό σας κάνει να γέρνετε πολύ σε αυτό και στην επώδυνη πλευρά. Το βαδιστικό σας μπαστούνι πρέπει να πηγαίνει από την ισχυρή πλευρά και να κινείται με την αδύναμη πλευρά. Η χρήση του βαδιστικού μπαστουνιού στην αντίθετη πλευρά από τον τραυματισμό, σας επιτρέπει να μετατοπίσετε το βάρος σας, περισσότερο προς την ισχυρότερη πλευρά.

3. Διατηρήστε καλή στάση σώματος

Κρατήστε την πλάτη σας όσο πιο ευθεία μπορείτε. Προσπαθήστε να μην γέρνετε πολύ στη μία πλευρά ή πολύ μπροστά. Ενώ μπορείτε να μετατοπίζετε το βάρος σας στο μπαστούνι, προσπαθήστε να κρατήσετε το κέντρο ισορροπίας σας κοντά στο σώμα. Καθώς περπατάτε, κουνάτε μόνο το μπαστούνι μπροστά σας όσο θα έφτανε κανονικά το πόδι σας, για να μην τεντώσετε υπερβολικά το χέρι σας.

Δείτε τα βαδιστικά μπαστούνια μας!

+
20.00
+
+
20.00
+
+
20.00

Που μπορώ να βρω βαδιστικά Μπαστούνια για περπάτημα ηλικιωμένων;

Το κατάστημά μας, στη Νέα Σμύρνη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε βαδιστικά μπαστούνια για περπάτημα ηλικιωμένων. Δείτε όλα τα προϊόντα παρακάτω, καλέστε μας στο τηλέφωνο: 210-9342852 ή στείλτε μας email στο info@pateritsa.gr και κάποιος από το έμπειρο προσωπικό μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε όλα τα Βαδιστικά και Ιατρικά βοηθήματα στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων που διαθέτουμε στο e-shop μας:

ΒΑΔΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε Βαδιστικά, Ταινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *