Βαδιστικά Ιατρικά βοηθήματα στήριξης για ηλικιωμένους Τιμή

Ποια είναι τα Ιατρικά Βοηθήματα Στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων;

Υπάρχουν πολλά βαδιστικά, Ιατρικά βοηθήματα στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και πρέπει να μετακινούνται με ασφάλεια. Η πιθανότητα πτώσης, καθώς μεγαλώνει η ηλικία ενός ανθρώπου, αυξάνεται αρκετά και είναι υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί. Επομένως, είναι λογικό να έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών βοηθημάτων βάδισης για την παροχή ασφάλειας και υποστήριξης σε όσους τη χρειάζονται. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα βοηθήματα κινητικότητας και συσκευές για περπάτημα.
Πιο συγκεκριμένα: βαδιστικά βοηθήματα, ιατρικά βοηθήματα στήριξης (μπαστούνια, πατερίτσες, περιπατητήρες Πι κ.λ.π.)

Βαδιστικά και ιατρικά βοηθήματα στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων

Η εύρεση του σωστού τύπου βοηθήματος, για το περπάτημα, θα σας βοηθήσει αρκετά. Η σωστή επιλογή, βασίζεται σε διάφορους παράγοντες. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να κάνει μια σύσταση, η οποία ταιριάζει περισσότερο με τις ανάγκες σας. Θα αξιολογηθεί το βάδισμα, η ισορροπία, η γνωστική σας ικανότητα, η καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, οι μυοσκελετικές και τυχόν νευρολογικές παθήσεις. Π.χ. Εάν είχατε έναν τραυματισμό, μπορεί να χρειαστείτε ένα βοήθημα βάδισης που να ταιριάζει με την κατάστασή του βάρους σας. Πολλές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να μην συμφωνούν στη χρήση βοηθημάτων βάδισης επειδή δεν είναι βολικά. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν αρκετά τους τραυματισμούς από κάποια πιθανή πτώση.

Ποια είδη βοηθημάτων για περπάτημα ηλικιωμένων υπάρχουν;

Ο τύπος της βοήθειας κινητικότητας που απαιτείται, θα εξαρτηθεί από το ζήτημα κινητικότητας ή τον τραυματισμό. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να δείτε όλα τα Βαδιστικά Ιατρικά βοηθήματα στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων, σε κατηγορίες:

Μπαστούνια

Τα βαδιστικά μπαστούνια, είναι τα πιο συνηθισμένα βαδιστικά βοηθήματα, για περπάτημα ηλικιωμένων. Τα βαδιστικά μπαστούνια, είναι χρήσιμα για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ισορροπίας και κινδυνεύουν να πέσουν. Αξίζει να σημειωθεί, πως ορισμένα μπαστούνια είναι ρυθμιζόμενα (με γνώμονα το ύψος) ή αναδιπλούμενα (για λιγότερη κατανάλωση χώρου).

Μπαστούνι Μεταλλικό Σπαστό & Ρυθμιζόμενο Με Βάση Και Φακό Led

Πατερίτσες

Οι πατερίτσες βοηθούν στη μεταφορά βάρους από τα πόδια στο πάνω μέρος του σώματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε ζευγάρι. Οι πατερίτσες βοηθούν να κρατηθεί το άτομο σε όρθια θέση ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με βραχυπρόθεσμους τραυματισμούς ή μόνιμες αναπηρίες.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πατερίτσες, όπως:

  • Μασχαλιαία πατερίτσα. Ένα μέρος μιας μασχαλιαίας πατερίτσας τοποθετείται στο πλευρό κάτω από τις μασχάλες, ενώ οι χρήστες κρατούν τη λαβή των χεριών. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται συνήθως από άτομα με βραχυπρόθεσμους τραυματισμούς.
  • Πατερίτσα Lofstrand (πήχης). Αυτός ο τύπος πατερίτσας, περιλαμβάνει την τοποθέτηση του βραχίονα σε μια μεταλλική ή πλαστική μανσέτα και το κράτημα μιας χειρολαβής. Οι πατερίτσες του πήχη χρησιμοποιούνται συχνότερα από άτομα με μακροχρόνιες αναπηρίες.
  • Πατερίτσες πλατφόρμας. Με τις πατερίτσες πλατφόρμας, το χέρι κρατά τη λαβή ενώ ο πήχης στηρίζεται σε οριζόντια πλατφόρμα. Δεν χρησιμοποιούνται συνήθως πατερίτσες πλατφόρμας, εκτός από άτομα με αδύναμη λαβή στα χέρια λόγω καταστάσεων όπως η αρθρίτιδα ή η εγκεφαλική παράλυση.

Πατερίτσες Μασχάλης Αλουμινίου Ρυθμιζόμενες (Βακτηρίες)

Περιπατητήρες

Οι περιπατητήρες Πι, αποτελούνται από ένα μεταλλικό πλαίσιο με τέσσερα πόδια που παρέχουν σταθερότητα και υποστήριξη στον χρήστη. Οι βασικοί περιπατητήρες έχουν πλαίσιο 3 όψεων που περιβάλλει τον χρήστη. Οι χρήστες σηκώνουν το πλαίσιο και το τοποθετούν πιο μπροστά τους, στη συνέχεια προχωρούν για να το συναντήσουν, πριν επαναλάβουν τη διαδικασία. Ορισμένοι περιπατητήρες έχουν τροχούς στη βάση των ποδιών, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να σύρει τον περιπατητήρα. Οι τροχοί, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για άτομα με περιορισμένη δύναμη των χεριών.

Περιπατητήρας Rollator Με Λαβές

Πως θα κάνω τη σωστή επιλογή ανάμεσα στα ιατρικά βοηθήματα στήριξης;

Κάθε βοήθημα παρέχει στους χρήστες διαφορετικά επίπεδα βοήθειας κινητικότητας. Είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή, ώστε εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο να κινηθείτε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ανεξάρτητα. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα κάθε επιλογή, ώστε να μπορεί να ληφθεί τεκμηριωμένη απόφαση.

⚕️ ΥΓΕΙΑ

Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού βοηθήματος κινητικότητας, η υγεία είναι το πρώτο κριτήριο που πρέπει να λάβετε υπόψη. Χρειάζεται να εξετάσετε, ποιες κινήσεις δεν μπορείτε να εκτελέσετε και αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την ορθοστασία ή το περπάτημα είναι μικρά. Στην περίπτωση αυτή, ένα μπαστούνι θα ήταν το ιδανικό για εσάς. Από την άλλη πλευρά, εάν το περπάτημα και η ορθοστασία αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα, τότε οι περιπατητήρες ίσως να ήταν η καλύτερη επιλογή.

✔️ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Όταν εξετάζετε τον τρόπο ζωής, σκεφτείτε πόσο δραστήριοι είστε εσείς ή το άτομο που θα χρησιμοποιήσει το βοήθημα κινητικότητας. Για παράδειγμα, δύο άτομα με το ίδιο επίπεδο προβλημάτων κινητικότητας, μπορεί να χρειάζονται διαφορετικά εργαλεία κινητικότητας με βάση το επίπεδο δραστηριότητάς τους.

👌 ΒΑΡΟΣ

Κάθε εργαλείο και βοήθημα κινητικότητας συνοδεύεται από καθορισμένη χωρητικότητα βάρους. Φροντίστε να επιλέξετε το σωστό προϊόν που μπορεί να υποστηρίξει το βάρος σας

🏠 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Είναι σημαντικό να κάνετε μια βόλτα μέσα από το σπίτι σας, ενώ πρέπει να προσέξετε αρκετά τις σκάλες, τους στενούς χώρους, τις πόρτες και οποιαδήποτε άλλα εμπόδια μπορούν να εμποδίσουν την κινητικότητα σας. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τα κοινά μέρη (πάρκα, χώρους εργασίας, καταστήματα κ.λπ.) στα οποία πηγαίνετε.

💵 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Φροντίστε να επιλέξετε κάποιο βοήθημα κινητικότητας, με γνώμονα με την ασφάλειά σας, για να δείτε εάν το βοήθημα κινητικότητας που χρειάζεστε σας καλύπτει. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό, το προϊόν που θα επιλέξετε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, αλλά και στον προϋπολογισμό των χρημάτων σας.

Δείτε τα βαδιστικά μας!

Που μπορώ να βρω Βαδιστικά βοηθήματα για περπάτημα ηλικιωμένων;

Το κατάστημά μας, στη Νέα Σμύρνη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε Βαδιστικά και Ιατρικά βοηθήματα στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων. Δείτε όλα τα προϊόντα παρακάτω, καλέστε μας στο τηλέφωνο: 210-9342852 ή στείλτε μας email στο info@pateritsa.gr και κάποιος από το έμπειρο προσωπικό μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε τις όλα τα Βαδιστικά και Ιατρικά βοηθήματα στήριξης για περπάτημα ηλικιωμένων που διαθέτουμε στο e-shop μας:

ΒΑΔΙΣΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Στο κατάστημά μας στη Νέα Σμύρνη μπορείτε να βρείτε Βαδιστικά, Ταινίες ΚινησιολογίαςΗλεκτρικές ΘερμοφόρεςΑνατομικά Μαξιλάρια ΑυχέναΗλεκτρονικά Πιεσόμετρα Μπράτσου (Βραχίονα) & ΚαρπούΟρθοπεδικά Προϊόντα καθώς και Νοσηλευτικά είδηΑναπηρικά Αμαξίδια και Προϊόντα Εξοπλισμού Ιατρείου. Η εταιρεία ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ βρίσκεται δίπλα σας εδώ και 16 χρόνια για να προσφέρει άριστης ποιότητας ορθοπεδικά είδη και είδη νοσηλείας. Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής καθώς και όλη την Ελλάδα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *