Πιεσόμετρα με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)

Πιεσόμετρα Μπράτσου με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib) UA-767S-W AFib A&D | Τα καλύτερα Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα του 2022

Πιεσόμετρα με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib): Μεγάλο μέρος του πληθυσμού παρουσιάζει αρρυθμία, ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς ή/και υπέρταση και είναι σημαντικό να μπορούν να μετρούν με ακρίβεια την αρτηριακή τους πίεση, ακόμη και στις παραπάνω αναφερόμενες συνθήκες.

Η καρδιά περιέχει το δικό της βηματοδότη, όπου εξειδικευμένα κύτταρα καθορίζουν τον αριθμό καρδιακών παλμών ανά λεπτό. Φυσιολογικά οι καρδιές χτυπούν με ρυθμό μεταξύ 60-90 κτύπων ανά λεπτό και οι κτύποι είναι κανονικοί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ομοιόμορφη χρονική περίοδος μεταξύ κάθε κτύπου της καρδιάς.

Κάθε διαταραχή του καρδιακού ρυθμού ή του διαστήματος μεταξύ καρδιακών παλμών ονομάζεται αρρυθμία.
Τέτοιες διαταραχές του καρδιακού ρυθμού είναι είτε μια βραδυαρρυθμία, που σημαίνει ότι η καρδιά χτυπά πολύ αργά, ή μια ταχυαρρυθμία, που σημαίνει ότι η καρδιά χτυπά πολύ γρήγορα, ενώ εάν αλλάζει το διάστημα μεταξύ καρδιακών παλμών, τότε το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ακανόνιστος παλμός.

Τα φυσιολογικά άτομα μπορεί να έχουν περιστασιακά ακανόνιστους παλμούς λόγω λήψης ορισμένων φαρμάκων ή τροφίμων (π.χ. καφεΐνη, αλκοόλ), υπάρχουν όμως και ακανόνιστοι παλμοί που προέρχονται από παθολογικές καρδιακές διαταραχές. Μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις παθολογικών ακανόνιστων παλμών, ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή (AFib).
Η κολπική μαρμαρυγή (AFib) μπορεί να προκαλέσει στασιμότητα του αίματος στη καρδιά και κατά συνέπεια θρομβώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Πιεσόμετρα Μπράτσου με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)
Πιεσόμετρα Μπράτσου με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)

Σε αυτή τη διαταραχή, ο βηματοδότης της καρδιάς δεν λειτουργεί κανονικά και ο καρδιακός παλμός αντί για τακτικός, είναι ακανόνιστος. Με άλλα λόγια, αντί για ένα σταθερό διάστημα μεταξύ καρδιακών παλμών, υπάρχει ένα μεταβαλλόμενο διάστημα . Η παθολογική αυτή κατάσταση, μπορεί να οφείλεται σε στεφανιαία νόσο, υπερδραστήριο θυρεοειδή ή ακόμη και σε μη ανιχνεύσιμη αιτία. Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή (AFib).

Αποκλειστική τεχνολογία IHB/AFib από την A&D
Η εταιρία A&D Ιαπωνίας, τελειοποίησε πρόσφατα μια καινούργια αποκλειστική τεχνολογία (IHB/AFib) η οποία επιτρέπει στα πιεσόμετρά της να ανιχνεύουν όχι μόνον απλούς ακανόνιστους παλμούς αλλά και την πάρα πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμη από ηλεκτρονικό πιεσόμετρο κολπική μαρμαρυγή (AFib) και μάλιστα σε μία και μόνον μέτρηση και με ακρίβεια 100%.

Επειδή η εμφάνιση ακανόνιστων παλμών/κολπικής μαρμαρυγής (AFib) δεν έχει συνήθως μόνιμο αλλά παροδικό χαρακτήρα, είναι πρακτικά πολύ δύσκολο σε αυτές ειδικά τις περιπτώσεις μια προγραμματισμένη επίσκεψη στον ιατρό να συμπέσει με την εμφάνιση του προβλήματος. Το γεγονός αυτό καθιστά τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής μέσω ηλεκτροκαρδιογραφήματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σχεδόν ανέφικτη. Έτσι η δυνατότητα των πιεσομέτρων της A&D να ανιχνεύουν με βεβαιότητα ακανόνιστους παλμούς / κολπική μαρμαρυγή (AFib), επιτρέπει μέσω συχνών μετρήσεων στην άνεση του σπιτιού να καταγραφεί η εμφάνισή τους, ώστε ο ασθενής να απευθυνθεί στον ιατρό για την οριστική διάγνωση του είδους της αρρυθμίας

Ακρίβεια τεχνολογίας IHB/AFib
Μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας IHB/AFib, η Α&D πέτυχε 100% ακρίβεια (ευαισθησία:100% & ειδικότητα 100%) ανίχνευσης ακανόνιστων παλμών/κολπικής μαρμαρυγής (AFib) σε μια και μόνον μέτρηση (πατήστε εδώ για τη κλινική μελέτη)

By Acta

Περισσότερα για την κολπική μαρμαρυγή στο Wikipedia, πατώντας εδώ.

Τα προϊόντα μας:

Πιεσόμετρα με ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής (AFib)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *