Ιμάντες Λάστιχα Αντίστασης

Ιμάντες Λάστιχα Αντίστασης

Ιμάντες Λάστιχα Αντίστασης

Ιμάντες Λάστιχα Αντίστασης. Η εξάσκηση με ελαστικούς ιμάντες  αποκατάστασης κατά τη θεραπευτική άσκηση είτε στην πρόληψη τραυματισμών, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για αρχάριους αλλά και προχωρημένους ασκούμενους.  Ειδικότερα σε καταστάσεις ανάλογα με την πάθηση ή τον τραυματισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν, ή προκειμένου να προλάβουν τραυματισμούς. Τα οφέλη της άσκησης με λάστιχα αντίστασης είναι πολλά.

Τα βασικότερα από αυτά είναι :

  • H μείωση του μυϊκού πόνου και της ευαισθησίας των αρθρώσεων.
  • H επανάκτηση του εύρους κίνησης.
  • H σταθερότητα της άρθρωσης.
  • H μυϊκή ενδυνάμωση και η βελτίωση της λειτουργικότητας, είτε μιας άρθρωσης μεμονωμένα είτε συνολικότερα της λειτουργικότητας ενός ασθενούς που πάσχει από ειδικές παθήσεις ή έχει υποστεί τραυματισμό.
  • H βελτίωση της ευκαμψίας η αύξηση της νευρομυϊκής δραστηριότητας των μεγάλων και ισχυρών μυών (π.χ. στο ισχίο, το γόνατο, την πλάτη).
  • H αποτελεσματική ενίσχυση των μικρότερων μυών (π.χ. στον λαιμό, τον ώμο, τον βραχίονα).
  • H βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας.
  • H ενίσχυση της σωστής στάσης του σώματος και η διατήρησή της κατά την άσκηση και στην όρθια θέση).

Τα πλεονεκτήματα αυτά καθιστούν τους ιμάντες αντίστασης (λάστιχα) σημαντικό μέσο εξάσκησης, με εφαρμογές στη θεραπευτική άσκηση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου απαιτούνται κινήσεις μικρού εύρους προς αποφυγή τραυματισμού. Η  εξάσκηση με λάστιχα μπορεί να εφαρμοστεί στον καθένα, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και φυσική κατάσταση — σε ηλικιωμένους, ενήλικες και παιδιά, σε υγιή άτομα αλλά και σε ασθενείς με νευρομυοσκελετικές δυσλειτουργίες και χρόνιες παθήσεις, σε αθλητές αρχάριους ή προχωρημένους. Επίσης είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και αποκατάσταση χρόνιων παθήσεων και μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως, π.χ., η τενοντίτιδα μυϊκός πόνος στα ισχία, τα γόνατα, τη μέση, τα προβλήματα στον αυχένα και τον ώμο ,  ο πόνος χαμηλά στην πλάτη ,ο τραυματισμός στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο, αλλά και σε ασθενείς με ολική αρθροπλαστική γόνατος ή με σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου κτλ. Τέλος , οι ιμάντες αντίστασης είναι μία οικονομική και εύχρηστη λύση ενδυνάμωσης και υπάρχουν σε διάφορα χρώματα , όπου αυτά καθορίζουν και την σκληρότητα  της αντίστασης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *