Ηλεκτροθεραπεία TENS, Διαδερματικός Hλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός

Ηλεκτροθεραπεία TENS, Διαδερματικός Hλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός

Ηλεκτροθεραπεία TENS, Διαδερματικός Hλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός

Ηλεκτροθεραπεία TENS, Διαδερματικός Hλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός. Η ηλεκτροθεραπεία TENS ή αλλιώς διαδερματικός ηλεκτρικός νευρικός ερεθισμός είναι μία μορφή αναλγητικών ηλεκτρικών ρευμάτων. Τα tens με την εφαρμογή ηλεκτρικών παλμών μέσω του δέρματος  επιτυγχάνουν αναστολή του πόνου. Η ένταση και η συχνότητα των ρευμάτων κατά την εφαρμογή τους ποικίλει ανάλογα τον στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. Τα ηλεκτρόδια που χρησιμοποιούνται είναι 2 ή 4 ανάλογα τα κανάλια που έχει η εκάστοτε συσκευή tens (1 ή 2 κανάλια) και καλύπτονται με μία στρώση gel πριν την τοποθέτηση στο δέρμα. Η τοποθέτηση των ηλεκτροδίων γίνεται κοντά ή πάνω στο σημείο του πόνου, σε trigger points σημεία βελονισμού, πάνω στις σπονδυλικές νευρικές ίνες, κατά μήκος του νεύρου κτλ.

Η εφαρμογή tens ενδείκνυται σε περιπτώσεις οσφυαλγίας, αυχεναλγίας, πόνο σε ώμο, γόνατο κτλ, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, μυοπεριτονιακό πόνο, νευροπαθή πόνο. 

Αντενδείκνυται σε ασθενείς με βηματοδότη, στην περιοχή των καρωτίδων, σε περιοχή με κυκλοφορική ανεπάρκεια , σε ευαίσθητο δέρμα και στην εγκυμοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *